Gamersnet.nl

EA wil vertrouwen van pc-gamers terugkrijgen

EA is de afgelopen jaren niet altijd even goed omgegaan met pc-gamers. Verschillende games hadden prestatieproblemen en de reboot van bijvoorbeeld de Sim City-franchise werd bepaald niet goed ontvangen. Het bedrijf zegt nu echter dat dit in het verleden ligt. Ook is het verplichte Origin een gevoelige kwestie onder pc-gamers, hoewel het tegenwoordig lang niet meer zo’n slecht programma is. Daar komt nu (hopelijk) verandering in.

Peter O’Reilly, marketingdirecteur bij EA, zegt namelijk dat het bedrijf het vertrouwen van pc-gamers weer terug wil gaan winnen. De eerste stap om dat te bereiken, wat het introduceren van abonnementsdienst Origin Access (sinds deze week ook beschikbaar in onze eigen contreien) voor de pc.

Vooralsnog is die dienst redelijk beperkt, maar EA zegt dat er wordt gewerkt aan het toevoegen van meer games, waaronder zelfs games van concurrerende uitgevers. Die beloftes zijn natuurlijk eenvoudig te maken, maar de vraag blijft natuurlijk in hoeverre EA zich eraan gaat houden.

Wat denken jullie: gaat EA jouw vertrouwen als pc-gamer terugwinnen? Of is er meer nodig dan Origin Access om dit te bewerkstelligen?