Gamersnet.nl

NVIDIA’s Game Ready-drivers binnenkort exclusief voor GeForce Experience

Fabrikanten van grafische kaarten geven vaak speciale driverversies uit rond de release van grote games, zodat de spellen in kwestie beter draaien. Als jouw pc een kaart van NVIDIA bevat, heb je twee opties om die drivers te downloaden: het programma GeForce Experience zijn werk automatisch laten doen, of ze handmatig downloaden van de driverpagina. Maar binnenkort zal die laatste optie bijna volledig tot het verleden horen.

De handmatige installatie van NVIDIA-drivers blijft mogelijk, maar er verschijnt nog slechts een keer per kwartaal een nieuwe versie op de website van het bedrijf. Voor de beste game-ervaring zul je dus aan de GeForce Experience moeten. Ook zijn driverupdates lang niet altijd optioneel. Voor de bèta van Star Wars Battlefront was het voor NVIDIA-gebruikers bijvoorbeeld al verplicht om de drivers te updaten naar de Game Ready-versie. “The way it’s meant to be played” krijgt op deze manier dus een heel nieuwe bijbetekenis.

De GPU-gigant beweert overigens dat negentig procent van zijn gebruikers de drivers tóch al updatet via GeForce Experience. In de praktijk zou het volgens NVIDIA dus niet veel verschil maken. Maar dat neemt niet weg dat gamers de keuze onthouden wordt. Ook is het de vraag wat gamers moeten doen als ze willen (of zelfs moeten) downgraden, bijvoorbeeld omdat een nieuwe driver niet goed functioneert. Op dit moment lijkt het erop dat zij in dat geval moeten downgraden naar de versie van het vorige kwartaal.

Wat vinden jullie van deze move? En updaten jullie drivers handmatig, of gebruiken jullie inderdaad GeForce Experience? Laat het ons weten in de reacties.