Gamersnet.nl

Nintendo NX is hybride tussen console en handheld?

Momenteel weten we nog weinig over de Nintendo NX, behalve dat deze nieuwe console van Nintendo momenteel in ontwikkeling is. Wel gonzen er al lange tijd geruchten over het apparaat. Zo wisten we jullie eerder te melden dat de controller mogelijk scrollbare schouderknoppen krijgt en ook bevat het apparaat waarschijnlijk geen disklezer.

Deze week hebben bronnen tegenover de Wall Street Journal bevestigd dat Nintendo speciale NX dev kits heeft verstuurd naar third-party ontwikkelaars. Nintendo hoopt dat deze studio’s aan de slag gaan met games voor de console, zodat deze bij de release een sterke line-up heeft.

De bronnen melden tevens dat aan de Nintendo NX een “mobiele unit” bevestigd is, die gebruikt kan worden als draagbaar apparaat. Mogelijk gaat het hier om de vernieuwde GamePad, die we eerder op patenttekeningen zagen. De bronnen meldden niet duidelijk of deze mobiele unit ook buiten het WiFi-bereik van de console gebruikt kan worden.

Tot slot laten de bronnen weten dat Nintendo “de beste chips in de industrie” wil gebruiken voor de console. Dit komt overeen met het eerdere gerucht dat AMD de NX-processor ontwikkelt.

Analisten voorspelden eerder dat de Nintendo NX mogelijk in juli 2016 al verschijnt. De Wall Street Journal-bronnen bevestigden dat een release “begin volgend jaar” inderdaad niet ondenkbaar is. Een onthulling lijkt dus niet ver meer van ons verwijderd.