Gamersnet.nl

Meer geavanceerde achtbanen in RollerCoaster Tycoon World

Middels zijn eigen blog heeft uitgever Atari meer details vrijgegeven over de vernieuwingen die RollerCoaster Tycoon World met zich meebrengt. Zo zouden spelers onder meer meer vrijheid dan ooit krijgen in het runnen van hun eigen themapark en hierin nog geavanceerdere achtbanen kunnen bouwen. Ook kunnen creaties gedeeld worden via social media.

Net als in RollerCoaster Tycoon 3 zal het wederom mogelijk zijn zelf in achtbanen te stappen. Of we ook een bezoekje kunnen brengen aan de overige attracties is niet bekendgemaakt. Verder is het mogelijk je park gemakkelijk in te delen in verschillende thema-zones.

Hoewel er nog hard gewerkt wordt aan een multiplayermodus, is deze bij de release van de game nog niet beschikbaar. Wel kun je een bezoekje brengen aan de parken van een andere speler en kijken hoe hij of zij het spel speelt. De multiplayermodus zal na release middels een update worden toegevoegd.

Tot slot is het wederom mogelijk je eigen landschappen in elkaar te knutselen, waar de ontwikkelaar de mogelijkheid aan heeft toegevoegd om ook je eigen gasten te ontwerpen die je later in je park kunt verwelkomen. Ook zijn deze creaties te delen middels de Steam Workshop en social media.

Ondanks dat er nog geen releasedatum voor Rollercoaster Tycoon World bekend is gemaakt moet de game voor het einde van het jaar verkrijgbaar zijn voor de pc.