Gamersnet.nl

Windows 10 verschijnt vandaag; gratis upgrade 1 jaar beschikbaar

Na een uitgebreide periode van testen verschijnt vandaag Windows 10. Grote blikvangers van de nieuwe Windows zijn de opties om Xbox One-games naar je Windows-apparaat te streamen, ondersteuning voor DirectX 12, apps die op meerdere Windows-apparaten ‘crossmediaal’ werken en de nieuwe browser Edge.

Gebruikers van Windows 7 en Windows 8.1 kunnen tot 29 juli 2016 geheel gratis overstappen naar Windows 10. Dit geldt ook voor mensen die een niet zo legale versie van Windows 7 of Windows 8.1 hebben draaien. Na deze periode van 1 jaar is het upgraden naar Windows 10 niet meer gratis. Heb je eenmaal Windows 10 in je bezit, dan ben je volgens Microsoft voor minimaal 10 jaar geheel gratis verzekerd van een up-to-date Windows. Je hoeft dus niet te vrezen voor verborgen kosten na 29 juli 2016, mits je op tijd bent met upgraden.

Het verdienmodel voor Microsoft is gebaseerd op toekomstige verkopen. Men hoopt heel veel gebruikers aan te trekken die de laatste jaren naar concurrenten als OpenOffice en Google Chrome zijn overgestapt. Door te zorgen voor een grote gebruikersgroep kan Microsoft in de toekomst veel verdienen aan eigen verkopen, zoals licenties voor Office 365 en betaalde apps.

Ga jij overstappen op Windows 10? Of blijf je liever bij een ander besturingssysteem? En als je Windows 10 al gebruikt: hoe bevalt het? Laat het weten in de reacties!

Benieuwd hoe wij denken over Windows 10 voor gamers? Bekijk de hilarische Hot Koffie Show over Windows 10.