Gamersnet.nl

GOG.com lanceert Steam-concurrent GOG Galaxy

Al langer verkoopt GOG.com, net als Steam, digitale toegang tot games. Als groot speerpunt van de service staat altijd het DRM-vrije beleid van je aankoop, iets wat de populaire game-service van Valve niet altijd biedt. Vanaf vandaag komt GOG echter met nog een offensief op Steam op de proppen: GOG Galaxy. Gamers kunnen zich met ingang van vandaag opgeven voor de beta van GOG Galaxy, een gloednieuwe gamehub voor pc-fanatiekelingen om zich op te verzamelen en games te spelen.


GOG Galaxy biedt net als Steam en andere online services als Origin de mogelijkheid om games aan te schaffen, op te starten en prestaties te ontgrendelen. Er zijn mogelijkheden om met andere gamers te chatten, hun profielen te bekijken en uitnodigingen voor game-sessies rond te sturen. Ook hier staat het DRM-vrije beleid van GOG.com centraal, middels GOG Galaxy zijn immers alle games ook volledig offline te spelen. Gamers kunnen hun games en voortgang uit de cloud halen en opslaan op een lokale schijf.

Omdat GOG Galaxy nog in een beta-fase verkeert, werken nog niet alle beloofde functies. De subtiele display die over games gedraaid kan worden is nog niet actief en ook de mogelijkheid om minder geslaagde updates terug te draaien kan nog niet benut worden. Daarentegen is het wel al mogelijk om middels ‘Crossplay’ tegen Steam-gamers te spelen en om legio (privacy-)instellingen al naar eigen smaak te personaliseren.


Ga jij aan de slag met GOG Galaxy? Of blijf je vertrouwd zitten bij andere services als Steam, Origin of Uplay? Laat het ons weten!