GOG.com lanceert Steam-concurrent GOG Galaxy

Al langer verkoopt GOG.com, net als Steam, digitale toegang tot games. Als groot speerpunt van de service staat altijd het DRM-vrije beleid van je aankoop, iets wat de populaire game-service van Valve niet altijd biedt. Vanaf vandaag komt GOG echter met nog een offensief op Steam op de proppen: GOG Galaxy. Gamers kunnen zich met ingang van vandaag opgeven voor de beta van GOG Galaxy, een gloednieuwe gamehub voor pc-fanatiekelingen om zich op te verzamelen en games te spelen.


GOG Galaxy biedt net als Steam en andere online services als Origin de mogelijkheid om games aan te schaffen, op te starten en prestaties te ontgrendelen. Er zijn mogelijkheden om met andere gamers te chatten, hun profielen te bekijken en uitnodigingen voor game-sessies rond te sturen. Ook hier staat het DRM-vrije beleid van GOG.com centraal, middels GOG Galaxy zijn immers alle games ook volledig offline te spelen. Gamers kunnen hun games en voortgang uit de cloud halen en opslaan op een lokale schijf.

Omdat GOG Galaxy nog in een beta-fase verkeert, werken nog niet alle beloofde functies. De subtiele display die over games gedraaid kan worden is nog niet actief en ook de mogelijkheid om minder geslaagde updates terug te draaien kan nog niet benut worden. Daarentegen is het wel al mogelijk om middels ‘Crossplay’ tegen Steam-gamers te spelen en om legio (privacy-)instellingen al naar eigen smaak te personaliseren.


Ga jij aan de slag met GOG Galaxy? Of blijf je vertrouwd zitten bij andere services als Steam, Origin of Uplay? Laat het ons weten!

 1.   
  PSPfreaky's avatar

  Ik bezit nu over Steam, Origin, Uplay en Social Club (GTA V) en een vijfde platform zie ik niet echt zitten op dit moment.

 2.   
  EpicSoftworks's avatar

  PSPfreaky schreef, "Ik bezit nu over Steam, Origin, Uplay en Social Club (GTA V) en een vijfde platform zie ik niet echt zitten op dit moment."

  GOG is wel echt de moeite waard op om zijn minst te checken. Er zitten echt veel oude games op. Mocht je niks om oude games geven, dan zou ik toch even een keer kijken. GOG is echt al een hele tijd aanwezig, is inmiddels ook een vrij oude speler op het games distributie speelveld.

  Yet another platform to get… misschien, maar het is zoiezo een beter platform van ‘throw all your money at your screen’ Origin.

 3.   
  Musicman88's avatar

  Als je dan toch al met Steam, Origin, Uplay en Rockstar Social Club al bezig bent, wat is dan nog een extra platform erbij voor extra moeite?

  Ik kijk al vaker op GOG. Die hebben af en toe wel eens leuke aanbiedingen. Zeker de moeite waard om in de gaten te houden. 😉

 4.   
  Alfa Warrior's avatar

  Ik zie er nog steeds niet het voordeel van in boven Steam of Origin. Ze kunnen hun “DRM-free” policy alleen hanteren omdat ze maar een zeer select aantal spellen ter beschikking hebben.

 5.   
  Mjolnir's avatar

  Uiteindelijk draait alles mij maar om de uitverkopen. Dat daar een extra platform bij komt als origin of uplay maakt me niet uit. Money is money

 6.   
  cookymonster's avatar

  Wat extra concurentie voor steam lijkt mij niet slecht, we kunnen er allemaal maar beter van worden. En het feit dat het GOG is geeft mij zeker de hoop dat ze iets interessant in het speelveld zullen brengen 😀

 7.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Ik denk toch dat een heleboel mensen, waaronder ikzelf gewoon bij steam blijven en geen zin hebben in nog een niet platform. Wel altijd goed om wat concurrentie te hebben

 8.   
  Sjouke Hoogland's avatar

  morgen maar eens checken

 9.   
  EpicSoftworks's avatar

  Ikspeelnooitpokemon schreef, "Ik denk toch dat een heleboel mensen, waaronder ikzelf gewoon bij steam blijven en geen zin hebben in nog een niet platform. Wel altijd goed om wat concurrentie te hebben "

  Dit is een hele subjectieve opmerking. Wat voor jou opgaat, geld niet voor anderen. Niemand dwingt je ergens toe. Steam is een heel goed platform, GOG ook. Je kan er voor kiezen om het enkel bij Steam te laten, dat is geheel jou keuze.

  Het is een concurrent voor Valve. Ik denk persoonlijk ook een hele scherpe en grote concurrent voor Steam als platform zijnde. De tijd zal leren hoe goed Galaxy het gaat doen. Ik hou het persoonlijk goed in de gaten omdat ik echt het concept goed vind. Steam offline mode is toch niet wat ik er van verwacht had, en bij Galaxy is dit standaard. Ik heb bij Steam bijv. echt een aantal keren gehad met bijv. een internet storing dat ik mijn games niet kon/mocht doen terwijl deze wel op de computer geinstalleerd stonden.