Gamersnet.nl

Molyneux: Kickstarter heeft Godus beschadigd

Peter Molyneux, de man die zo lovend was over Kickstarter, vindt crowdfunding toch niet dé manier om games te maken. Hoewel het een nuttig hulpmiddel is, vindt hij dat het in een later ontwikkelstadium toegepast moet worden.

Godus is het spel van 22cans, de studio die Molyneux heeft opgericht. Via Kickstarter behaalde Godus het doel van 450.000 Britse pond, waardoor de ontwikkeling startte, en op dit moment is Godus te verkrijgen als Early Acces-titel op Steam. Sinds de succesvolle campagne krijgt Molyneux kritiek, omdat de richting die Godus opgaat niet de richting is die werd aangegeven tijdens de periode waarin geld werd opgehaald.

Dat is precies het probleem, zo vindt Molyneux. Innovatieve games kunnen niet van tevoren aangeven hoe het eindproduct eruit komt te zien en dus zal er van vroege concepten afgeweken worden, waar de ontwikkelaar dan kritiek op krijgt. Ook is er druk op het halen van je doelen, omdat je anders geen cent van het geld krijgt. Hierdoor zouden ontwikkelaars de neiging krijgen om meer te beloven dan ze waar kunnen maken, iets waar Molyneux zelf niet vies van is.