Gamersnet.nl

PlayStation TV-gebruikers ondervinden problemen

Wij Europeanen kunnen pas volgende maand aan de slag met de PlayStation TV, maar in de Verenigde Staten is het apparaatje afgelopen dinsdag al verschenen. Helaas is de release niet vlekkeloos verlopen, want veel gebruikers klagen over problemen met incompatibele applicaties.

Vorige maand onthulde Sony de complete lijst van applicaties die werken op de PlayStation TV. Op de releasedag zijn er echter plotseling een aantal games uit deze lijst verdwenen, omdat ze toch niet werken op het apparaatje. Consumenten die de PlayStation TV hadden aangeschaft omdat ze in de lijst zagen dat ze er hun favoriete game op konden spelen, maar nu ontdekken dat de vork toch anders in de steel zit, voelen zich dus bedrogen.

Bovendien blijkt dat Netflix – een op zijn zachtst gezegd veelgebruikte applicatie – niet gedownload kan worden op de PlayStation TV. Gebruikers krijgen onderstaande foutmelding.


Kortom: we hoeven er niet rouwig om te zijn dat wij nog even niet aan de slag kunnen met de PlayStation TV. Hopelijk zijn alle problemen verholpen wanneer het apparaatje hier op 14 november verschijnt.