PlayStation TV-gebruikers ondervinden problemen

Wij Europeanen kunnen pas volgende maand aan de slag met de PlayStation TV, maar in de Verenigde Staten is het apparaatje afgelopen dinsdag al verschenen. Helaas is de release niet vlekkeloos verlopen, want veel gebruikers klagen over problemen met incompatibele applicaties.

Vorige maand onthulde Sony de complete lijst van applicaties die werken op de PlayStation TV. Op de releasedag zijn er echter plotseling een aantal games uit deze lijst verdwenen, omdat ze toch niet werken op het apparaatje. Consumenten die de PlayStation TV hadden aangeschaft omdat ze in de lijst zagen dat ze er hun favoriete game op konden spelen, maar nu ontdekken dat de vork toch anders in de steel zit, voelen zich dus bedrogen.

Bovendien blijkt dat Netflix – een op zijn zachtst gezegd veelgebruikte applicatie – niet gedownload kan worden op de PlayStation TV. Gebruikers krijgen onderstaande foutmelding.


Kortom: we hoeven er niet rouwig om te zijn dat wij nog even niet aan de slag kunnen met de PlayStation TV. Hopelijk zijn alle problemen verholpen wanneer het apparaatje hier op 14 november verschijnt.

  1.   
    NoobAssPlayer's avatar

    Ik snap nog steeds niet wat je nou precies met dit apparaatje kan.

  2.   
    Kamelot2's avatar

    Ik vind het een onzin ding….. ps4 games laten streamen naar je tweede tv? dan moet je echt super snel internet hebben want mijn ps vita heeft zelfs moeite met de ps4 games te streamen

  3.   
    mrb80's avatar

    @Kamelot2: vita streamt dmv wifi, ps tv via wifi en kabel (ethernet) streamer wat veel stabieler is. Ik heb zelf een standaard pakket van ziggo en stream (stabiel) ps4 games naar mijn vita. Probleemloos stream ik dan op mijn slaapkamer (boven) terwijl mijn ps4 beneden staat. Misschien ligt het toch aan je thuisnetwerk?

  4.   
    Kamelot2's avatar

    Mrb80: Ik heb upc 200mb alleen ik merk gewoon wanneer ik via de wifi van de ps4 zit(dus rechtstreeks) of normaal via thuis wifi dat allebei vaak verbindingsproblemen aangeeft. De enne keer erger dan het andere keer. Over Ps Tv wist ik niet dat die ethernet aansluiting heeft. Maar is het sowieso wel handig om Zo’n apparaat te hebben?

  5.   
    mrb80's avatar

    Dan ligt het toch echt aan je wifi netwerk (instellingen/locatie router). Mijn internetsnelheid is de helft dan die die van jou en ik heb op zowel eigen netwerk als die van de ps4 geen problemen, alles streamt stabiel. Mensen kunnen de ps tv gebruiken om bv aan te sluiten op een 2e tv (bv boven in je slaapkamer), hierdoor hoef je geen 2e ps4 te kopen om in een andere ruimte te kunnen gamen. Ik zeg erg handig!

  6.   
    Kamelot2's avatar

    Het is wel erg handig ja maar hoe vaak zal je het gebruiken? Ik game eigenlijk wanneer mijn vriendin te werk is. Voor mij is het een beetje overbodig haha. Films kijken enbdat soort dingen daar heb ik My prime van upc voor:) enige plus punt is dus het streamen van je ps4 games en verder is het waardeloos. Al was dat ding 25 euro dan had ik zoiets van oké nuttig vooraf en toe maar 100 euro voor zoiets dat is echt ff teveel van het goede