Gamersnet.nl

Aantal World of Warcraft-spelers stijgt weer

Het is inmiddels meer dan tien jaar geleden dat spelers hun eerste stappen in World of Warcraft zetten, maar de MMO der MMO’s zit qua abonnees nog steeds op de troon. Hoewel er de afgelopen periode een daling in het aantal spelers was waar te nemen, blijkt de verleiding van de aankomende expansion voor een groep oud-spelers toch te groot, waardoor er over de periode van juli tot oktober zowaar weer een stijging kan worden waargenomen.

Blizzard laat weten dat het aantal gebruikers gedurende de bovenstaande periode van 6,8 miljoen naar 7,6 miljoen is gestegen. Dit is volgens de ontwikkelaar vooral te danken aan de aanstaande release van Warlords of Draenor, maar ook aan de release van patch 6.0.2 die naast het Iron Horde Incursion world event ook een update aan de spelersmodellen en diverse tweaks aan de UI en de verschillende klassen biedt.

Blizzard komt bovendien met een aantrekkelijk aanbod: wanneer je nu je abonnement (re)activeert, ontvang je namelijk alle expansions tot en met het in 2012 verschenen Mists of Pandaria gratis. De nieuwe expansion Warlords of Draenor verschijnt op 13 november 2014. Wie gaat er weer beginnen?