Aantal World of Warcraft-spelers stijgt weer

Het is inmiddels meer dan tien jaar geleden dat spelers hun eerste stappen in World of Warcraft zetten, maar de MMO der MMO’s zit qua abonnees nog steeds op de troon. Hoewel er de afgelopen periode een daling in het aantal spelers was waar te nemen, blijkt de verleiding van de aankomende expansion voor een groep oud-spelers toch te groot, waardoor er over de periode van juli tot oktober zowaar weer een stijging kan worden waargenomen.

Blizzard laat weten dat het aantal gebruikers gedurende de bovenstaande periode van 6,8 miljoen naar 7,6 miljoen is gestegen. Dit is volgens de ontwikkelaar vooral te danken aan de aanstaande release van Warlords of Draenor, maar ook aan de release van patch 6.0.2 die naast het Iron Horde Incursion world event ook een update aan de spelersmodellen en diverse tweaks aan de UI en de verschillende klassen biedt.

Blizzard komt bovendien met een aantrekkelijk aanbod: wanneer je nu je abonnement (re)activeert, ontvang je namelijk alle expansions tot en met het in 2012 verschenen Mists of Pandaria gratis. De nieuwe expansion Warlords of Draenor verschijnt op 13 november 2014. Wie gaat er weer beginnen?

  1.   
    Koen's avatar

    Bij mij begint het ook te knagen 🙂

  2.   
    Jarek's avatar

    Koen schreef, "Bij mij begint het ook te knagen 🙂 "

    Bij mij ook. 😀

    Blizzard komt bovendien met een aantrekkelijk aanbod: wanneer je nu je abonnement (re)activeert, ontvang je namelijk alle expansions tot en met het in 2012 verschenen Mists of Pandaria gratis.

    Ik heb eigenlijk alleen op het het begin een maandje of 3-4 WoW gespeeld, dit is dus best een mooie kans om er weer in te stappen aangezien je dan ook alle expansions erbij krijgt.. Maar ik ben geen voorstander van games met een abonnementendienst, €13,- vind ik toch nog behoorlijk veel, vooral omdat ik ook nog een FOX Sports voetbalabonnement heb van €17,50 per maand. Maar het blijft een mooie deal.

    Twijfels.. Twijfels.. 😛

  3.   
    Caroldus_Maximus's avatar

    Ik heb de eer om WoW bij release gespeeld te hebben. Dus toen de levelcap nog op 60 stond. Good old times.
    Ik ben tussentijds een keer afgehaakt en bij Cataclysm weer even flink gespeeld. Inmiddels proberen een aantal vrienden die WoD gaan doorspelen me ook de wereld weer in te trekken.
    I have to say, I’m intrigued.

  4.   
    Koen's avatar

    De installer staat weer aan 🙂 Ik had nog een 60-dagen kaart liggen dus dat scheelt.

  5.   
    Supermanneke's avatar

    Ben net ook weer begonnen. ’t Voelt wel weer als oud aan (op een goede manier), het aantal abilites per class is echt goed vermindert tot het essentiële. Ook de nummers die je voorbij ziet komen zijn lager en voelt wat natuurlijker aan. De updated models zijn naar mijn mening over het algemeen wel goed. Maar human males zien eruit alsof ze uit een gesticht komen… Dwarf males zijn juist echt super.

  6.   
    Leukste's avatar

    Denk dat vooral de stijging te wijten is aan mensen die zich gaan voorbereiden op de nieuwe expansion. Ik heb WoW nog steeds op mijn pc staan. Maar bij mij knaagt het niet zo. Ik heb op PvE gebied een beetje het gevoel van “I have been there.” De dungeons, de arcade raids (raids voor het plezier), de progress runs met meerdere keren bashen op een boss (heroic guild raids). En dan waren er nog de brawls en het PvP gedeelte die mij niet lang hebben vastgehouden. Nee, ik denk dat ik het wel heb gezien. Maar voor de rest gun ik iedereen die graag met WoW wil beginnen of weer opnieuw op avontuur wil heel plezier met de nieuwe expansion.

  7.   
    HeerBloedbad's avatar

    Ik ben nooit gestopt haha kwam eind vannila erin en speel nog steeds! Patch is.fantastisch maar was al beetje verwend door de bèta hehe

  8.   
    Lode's avatar

    Schitterend spel. Maar die sub moet weg. Dan zouden ze direct never-to-beat zijn. 🙂