Gamersnet.nl

Nintendo viert vandaag haar 125e verjaardag

Het legendarische Japanse videogamebedrijf Nintendo is vandaag jarig! Hoewel het voor veel gamers niet te bevatten is dat dit bedrijf al langer dan een eeuw geleden is opgericht, is Nintendo alweer 125 jaar oud.

Honderdvijfentwintig jaar geleden is Nintendo opgericht door entrepreneur Fusajiro Yamauch. Het bedrijf had als doel om speciale kaartspellen te verkopen. De visie van Nintendo evolueerde met de tijd. In de jaren 60 heeft Nintendo stappen gezet in de wereld van taxiservices, horecagelegenheden, zogenaamde “love hotels” en televisienetwerken. Welke branche Nintendo ook benaderde, na een tijdje keerde het altijd terug zijn essentie: games maken. In 1985 veroverde het de markt met zijn eerste gameconsole, de NES. Niet veel later kwam de Super Nintendo, Nintendo 64, Nintendo Gamecube, Wii, (3)DS(i)(XL) en Wii U.

Met onvergetelijke karakters als Super Mario, Donkey Kong, Fox McCloud en Link heeft Nintendo ons veel moois gebracht. Ter ere van Nintendo’s 125e verjaardag horen we dan ook graag wat jouw mooiste Nintendo-momentje is. Was het toen jij jouw Nintendo 64 voor het eerst opstartte? Of wanneer je voor de tiende keer Pokemon Red uitspeelde? Laat het ons weten in de reacties!