Gamersnet.nl

Youtuber ‘PewDiePie’ schakelt permanent reacties uit

Eén van ’s werelds bekendste gamende Youtubers, Felix ‘PewDiePie’ Kjellberg, heeft een permanente blokkade gezet op het reageren op zijn filmpjes. Hij heeft dit gedaan omdat hij steeds meer spam en dreigende berichten binnenkreeg de afgelopen tijd.

In zijn laatste video Goodbye Forever Comments vertelt de Zweedse Youtuber over zijn keuze om de mogelijkheid tot reageren uit te zetten op zijn video’s. Hij geeft aan dat hij veel meer negatieve reacties krijgt dan positieve reacties. Zijn teleurstelling is groot dat een selecte groep mensen het moet verpesten voor de rest:

I’ve been trying to find solutions to it, I’ve been hoping it would get better, I was hoping YouTube would try to figure a way out, but it doesn’t seem like it and I’m just sick of it so I’m going to turn the comments off forever, they’re not coming back this time around.
Als alternatief biedt Kjellberg aan om zoveel mogelijk te converseren met zijn volgers via Twitter. Hij heeft momenteel meer dan 30 miljoen abonnees. Zijn kanaal heeft recentelijk meer abonnees gehaald dan het VEVO-kanaal van zangeres Rihanna.