Youtuber ‘PewDiePie’ schakelt permanent reacties uit

Eén van ’s werelds bekendste gamende Youtubers, Felix ‘PewDiePie’ Kjellberg, heeft een permanente blokkade gezet op het reageren op zijn filmpjes. Hij heeft dit gedaan omdat hij steeds meer spam en dreigende berichten binnenkreeg de afgelopen tijd.

In zijn laatste video Goodbye Forever Comments vertelt de Zweedse Youtuber over zijn keuze om de mogelijkheid tot reageren uit te zetten op zijn video’s. Hij geeft aan dat hij veel meer negatieve reacties krijgt dan positieve reacties. Zijn teleurstelling is groot dat een selecte groep mensen het moet verpesten voor de rest:

I’ve been trying to find solutions to it, I’ve been hoping it would get better, I was hoping YouTube would try to figure a way out, but it doesn’t seem like it and I’m just sick of it so I’m going to turn the comments off forever, they’re not coming back this time around.
Als alternatief biedt Kjellberg aan om zoveel mogelijk te converseren met zijn volgers via Twitter. Hij heeft momenteel meer dan 30 miljoen abonnees. Zijn kanaal heeft recentelijk meer abonnees gehaald dan het VEVO-kanaal van zangeres Rihanna.

 1.   
  Codename_black's avatar

  Voor iemand die 5 miljoen per jaar verdient met games spelen vindt ik wel dat hij een beetje ruggengraat mag hebben.
  Ach jah, internet trolls hebben gewonnen op deze manier, ik ben er niet rouwig om het is niet echt dat de youtube comment section tegenwoordig wat toevoegt.

 2.   
  420blazeit's avatar

  Jaja, lekker imago damage control. Irritant mannetje is dit.

 3.   
  3333/3333's avatar

  Hij is niet de eerste grote Youtube-gamer die deze keuze maakt en niet voor niks. Ik vind het een verstandig keuze.

  Heeft weinig met imago te maken, zulke kanaal zijn nummer 1 doelwit voor spam. Prima alternatief om een link te plaatsen naar bijvoorbeeld een Reddit forum, al zal daar op den duur hetzelfde probleem ontstaan.

 4.   
  Ralph P Scene's avatar

  snap het wel waarom hij het doet als je meer haters dan lief hebbers hebt zouw ik het zelfde doen

 5.   
  mattioza's avatar

  Hij geeft aan dat hij veel meer negatieve reacties krijgt dan positieve reacties.

  Nou zo’n selecte groep is het dan ook weer niet 😀

  Het is wel een begrijpelijke beslissing.

 6.   
  GBA43's avatar

  420blazeit schreef, "Jaja, lekker imago damage control. Irritant mannetje is dit."

  Waarom..? omdat hij zo succesvol is?
  Ik vind het juist een nuchter persoon, ook al vind ik zijn filmpjes niet grappig/leuk..

 7.   
  Dannytjuh's avatar

  Ik lees sws nooit YouTube comments omdat ze altijd verschrikkelijk zijn

 8.   
  420blazeit's avatar

  game’s hunter schreef, "snap het wel waarom hij het doet als je meer haters dan lief hebbers hebt zouw ik het zelfde doen"

  Ik vind haters nogal een snel gebruikte term. Je krijgt kritiek? Noem het een hater en trek je er niks van aan, lekker makkelijk.

 9.   
  Leukste's avatar

  Ik vind de keuze wel begrijpelijk. Al zullen er ook genoeg zijn die het anders zien.

 10.   
  LesserMagic's avatar

  Als je je als een mongool gedraagt, trekt je mongolen aan. Of in dit geval, 13-jarige pubertjes die heel internet-stoer willen zijn.

 11.   
  Thijs.'s avatar

  hij is multimiljonair logisch dat je haat krijg.

 12.   
  Hillianii's avatar

  Ik heb altijd respect tegenover mensen zoals hem, waarom?

  Ze hebben een groot doel bereikt. Probeer hun maar eens na te doen.. 😉

 13.   
  alighttrunks's avatar

  Nemhauser schreef, "Als je je als een mongool gedraagt, trekt je mongolen aan. Of in dit geval, 13-jarige pubertjes die heel internet-stoer willen zijn."

  Tegenwoordig zit het vol met 13 jarige pubers die denken dat ze alles kunnen maken vanachter hun “veilige” laptop, dat is echt triest 🙁 Wat hij ook op zijn channel doet geeft geen enkele reden om negatieve berichten achter te laten

 14.   
  Gozer_033's avatar

  kan het niet erg vinden
  ik kijk niet naar pewdiepie.
  maar elke keer als ik een comment plaats onder andere kanalen
  komt het altijd op een discussie uit met een overload aan [email protected]#$%^&* 😉

 15.   
  mattioza's avatar

  Moest het allemaal inhoudelijke opmerkingen/kritiek/tips zijn zouden de youtubers het niet erg vinden.
  Maar meestal komt het gewoon neer op een potje schelden, of zaken die totaal niets te maken met de betreffende video’s. Of als je een persoonlijk niet leuk vindt, moet je gewoon niet kijken ipv. onder elke video van die persoon ‘ik vind dit/je stom’ te zeggen.

  Dit is toch te absurd voor woorden, de mensen die dit blijven doen zouden ze ban moeten geven tot ze een cursus ‘omgaan met internet’ gevolgd.

  Beetje respect voor de mensen die veel tijd steken in het maken van video’s (voor meestal erg weinig opbrengst) voor ons te animeren, is dat te veel gevraagd?

 16.   
  Sa.'s avatar

  Het zijn niet alleen haters, ook de nodige “Heey, i just created a channel, check it out!” Comments zijn rete irritant bij grote YouTube kanalen.

 17.   
  Andrevantoever's avatar

  sdfl schreef, "Het zijn niet alleen haters, ook de nodige “Heey, i just created a channel, check it out!” Comments zijn rete irritant bij grote YouTube kanalen. "

  Ja en hij zegt zelf in het filmpje dat hij niet geïnteresseerd is in dat soort comments maar dat hij gewoon de leuke reacties wilt lezen van zijn echte trouwe volgers. En door al die spam gaat dat gewoon niet. Want stel dat er een paar duizend van die reacties spam zijn dan duurt het wel even voordat je daarlangs bent gescrold. Al vind ik zelf de comments op youtube weinig bijdragen voor de gene van het kanaal heeft het wel zeker waarde. Dus ik vind het jammer dat het zo voor hem gelopen is.