Gamersnet.nl

EA onthult EA Access; nieuwe abonnementsdienst voor Xbox One

Uitgever Electronic Arts heeft een nieuwe abonnementsdienst onthuld, speciaal voor de Xbox One. De naam is EA Access en voor een bedrag van 3,99 euro per maand of 24,99 euro per jaar krijgen leden toegang tot “The Vault”: een collectie met games van Electronic Arts. Een kleine groep spelers kan vanaf vandaag aan de slag met een bèta van EA Access, waarmee ze om te beginnen onbeperkte toegang krijgen tot FIFA 14, Battlefield 4, Madden NFL 25 en Peggle 2.

Naast een steeds groter wordende collectie met reeds verschenen titels, biedt EA Access nog enkele andere voordelen. Leden krijgen bij diverse aankomende games 5 dagen voor de release de kans om de game 2 uur uit te proberen. Soms zijn een paar spelmodi beschikbaar, maar soms is ook gewoon de volledige game meteen beschikbaar om uit te proberen. En als je besluit de betreffende game aan te schaffen, dan blijft je progressie bewaard. Toekomstige titels die een dergelijke try-out krijgen, zijn onder andere Dragon Age: Inquisition, FIFA 15, NBA Live 15 en Madden NFL 15.

Ook krijg je als EA Access-lid 10 procent korting op alle digitale Xbox One-content van Electronic Arts. Volledige games, Season Passes, DLC, FIFA Ultimate Team-punten; alles is 10 procent goedkoper als je een abonnement op EA Acces hebt.

EA Access wordt binnenkort officieel gelanceerd voor de Xbox One.