Gamersnet.nl

New-gen graphics op mobiele apparaten dankzij technologie Epic Games

De tijd dat je op je telefoon enkel pixelige 2D-spelletjes kon spelen is definitief voorbij. Dankzij nieuwe technologie van Epic Games is het namelijk mogelijk om graphics van new-gen-kaliber te draaien op de mobiele apparaten!

In een demonstratievideo zien we hoe beelden die afkomstig zijn uit Epic Games’ Samaritan-demo – welke voorheen werd gebruikt om cutting-edge desktop-gaming te demonstreren – draaien op een mobiel apparaat. Dit apparaat beschikt over mobiele Nvidia Tegra K1-processor. Epic Games is erin geslaagd om deze demo binnen drie weken over te zetten:

In less than three weeks we ported content built for high-end PC and the DirectX 11 graphics API to Android and Google’s AEP (Android Extension Pack) extensions for ES 3.1.
Hierbij dient aangetekend te worden dat een tech-demo niet per se representatief is voor de graphics voor echte games; daarin moet immers ook processorkracht gebruikt worden voor A.I., physics en andere elementen. Desalniettemin is dit een mooie voorbode van wat de toekomst van mobile gaming ons te bieden heeft.