New-gen graphics op mobiele apparaten dankzij technologie Epic Games

De tijd dat je op je telefoon enkel pixelige 2D-spelletjes kon spelen is definitief voorbij. Dankzij nieuwe technologie van Epic Games is het namelijk mogelijk om graphics van new-gen-kaliber te draaien op de mobiele apparaten!

In een demonstratievideo zien we hoe beelden die afkomstig zijn uit Epic Games’ Samaritan-demo – welke voorheen werd gebruikt om cutting-edge desktop-gaming te demonstreren – draaien op een mobiel apparaat. Dit apparaat beschikt over mobiele Nvidia Tegra K1-processor. Epic Games is erin geslaagd om deze demo binnen drie weken over te zetten:

In less than three weeks we ported content built for high-end PC and the DirectX 11 graphics API to Android and Google’s AEP (Android Extension Pack) extensions for ES 3.1.
Hierbij dient aangetekend te worden dat een tech-demo niet per se representatief is voor de graphics voor echte games; daarin moet immers ook processorkracht gebruikt worden voor A.I., physics en andere elementen. Desalniettemin is dit een mooie voorbode van wat de toekomst van mobile gaming ons te bieden heeft.

  1.   
    Moodey's avatar

    Dat filmpje, lol

  2.   
    Nitrix31's avatar

    Dus straks ben ik watchdogs op de telefoon aan het spelen? Klinkt nice!