Gamersnet.nl

Tiener overvalt bank om current-gen console te kopen

Er zijn momenteel flink wat tieners die dolgraag met een current-gen console aan de slag willen, maar nog niet het geld hebben om er één te kopen. Misschien behoor jij ook wel tot die groep. Wat ga je dan doen? De meesten kiezen ervoor om gewoon te gaan sparen, maar een tiener uit Colorado dacht een effectievere manier te hebben gevonden.

Op 14 mei 2014 liep de 19-jarige Tyler Matthew Schnapp een Wells Fargo-bank binnen, bewapend met een neppistool en een papiertje. Daarop had Schnapp geschreven wat zijn intenties waren en toen de kassier dat papiertje onder ogen kreeg, overhandigde hij de jongen 1300 dollar.

Het leek de perfecte roof: Schnapp liep zonder problemen de bank uit en de politie slaagde er niet meer in hem op te sporen. Het blijkt echter wel dat Schnapp niet goed heeft opgelet tijdens de Heist-missies van GTA 5, want nog dezelfde week gebruikte hij zijn buit om een current-gen console te kopen bij de plaatselijke Wal-Mart. Op die manier kon de politie hem eenvoudig opsporen.

Schnapp zit inmiddels achter slot en grendel en de zaak lijkt daarmee opgelost te zijn. Toch blijven wij nog met één grote vraag zitten: ging deze criminele tiener voor de PlayStation 4, of besteedde hij zijn “zuurverdiende” centen aan de Xbox One?