Gamersnet.nl

Sony onthult nieuwe generatie blu-raydisks; maakt 1TB opslag mogelijk

Sony heeft op haar officiële website een nieuwe generatie blu-raydisks onthuld die door het leven zullen gaan als zogeheten Archival Discs. Men verwacht de eerste blu-raydisks van deze generatie, met een opslag van 300GB, te kunnen leveren in de zomer van 2015.

Na verloop van tijd verwacht het bedrijf de opslag te vergroten tot 500GB en uiteindelijk de verwachte 1TB. We hebben in elk geval te maken met een aanzienlijke stap ten opzichte van de huidige blu-raydisks die slechts 50GB opslag bieden.


Hierboven is het nieuwe logo te bewonderen dat gebruikt zal worden voor de producten. Dit is overigens het resultaat van een samenwerking tussen Sony en Panasonic; de bedrijven wensen op lange termijn hét format op te stellen voor opslag van grote hoeveelheden data.

Sony’s roadmap voor de Archival Discs is onderaan dit bericht te vinden, inclusief de technologieën die gebruikt zullen worden om de immens grote opslag mogelijk te maken. Wanneer het eenmaal zover is, zullen we het logo en de technologie veelvuldig in actie zien.