Gamersnet.nl

SimCity binnenkort alsnog offline te spelen

Patrick Buechner, algemeen manager bij ontwikkelaar Maxis, heeft via de officiële SimCity-website een feature aangekondigd waar fans al sinds de release van de game op wachten: de mogelijkheid om offline te spelen. We moeten nog even geduld hebben, want Maxis wil de offline-modus goed doortesten voordat deze gelanceerd wordt, maar de nieuwe feature komt met Update 10 gratis beschikbaar voor alle SimCity-spelers.

Buechner vertelde:

Alle eerder gedownloade content is altijd en overal beschikbaar, ook zonder een internetverbinding. We bevinden ons in de eindfase van de ontwikkeling. Natuurlijk willen we dat jullie het zo snel mogelijk kunnen spelen, maar we brengen het pas uit als het tot in de puntjes is afgewerkt. Wat betekent dat? Kort door de bocht; testen, testen en nog eens testen. Het einde van ons werk aan Offline komt in zicht. Daarna mag een aantal van onze meest hardcore spelers er mee stoeien, de testers. Deze groep vrijwilligers stelt Offline flink op de proef voordat we het uitbrengen.

Het is belangrijk om de basis van de game ongewijzigd te laten. Ik kan jullie dan ook vertellen dat Offline in de kern dezelfde game is als de onlineversie. Je kunt regio’s dus nog steeds in je eentje spelen en de multiplayer met mensen van over de hele wereld. Nieuw is dat je het speltype voor 1 speler offline kunt spelen. In dit speltype is niks gewijzigd aan de content, het regiospel en de gameplay. Omdat je spellen in dit speltype lokaal zijn opgeslagen, kun je naar hartenlust opslaan en laden. Ons team zal binnenkort in een nieuwe blog de volledige details uit de doeken doen, dus blijf ons volgen.

Wat betekent dit voor de onlineversie? Alle voordelen van een internetverbinding blijven van kracht, zoals toegang tot de multiplayer, de internationale markt en klassementen. En al je eerder opgeslagen steden en regio’s zijn nog steeds toegankelijk als je online inlogt.

Beter laat dan nooit en een goede reden om je vrije tijd (nog meer) te vullen met SimCity? Of komt deze mogelijkheid te laat om de game nieuw leven in te blazen? Laat het ons weten!