Gamersnet.nl

Sony komt met beter en kleiner Vita-model

De Japanse divisie van Sony heeft zojuist een nieuwe model van de PlayStation Vita aangekondigd. De PS Vita 2000 wordt 20% dunner, 15% lichter en biedt een uur langer speeltijd op de batterij. Hardwarematig is er het het één en ander aangepast. Zo is het OLED-scherm vervangen door een LCD-scherm. Dit is een oudere techniek en dus een interessante keuze, waar we hopelijk snel meer over horen. Verder heeft de nieuwe Vita nu een MicroUSB-poort en is er 1GB intern geheugen toegevoegd. Het model verschijnt in verschillende kleuren, namelijk zwart, roze, blauw, licht groen en geel.

De WiFi-versie van de nieuwe Vita gaat in Japan 18,980 yen kosten wat om te rekenen is tot zo’n $190 en €150 euro. In praktijk betekend dit hoogstwaarschijnlijk dat het model in ons kikkerlandje voor zo’n €190 of €199 over de toonbank zal gaan. Er is nog geen 3G-versie aangekondigd en een Europese releasedatum is ook nog niet bekend. Wel weten we dat de PS Vita 2000 in Japan op 10 oktober verschijnt en met 90 dagen gratis PlayStation Plus wordt geleverd.

Eerder kondigde Sony al een prijsverlaging van de originele Vita naar €199 aan. Hoe deze twee modellen met een vergelijkbare prijs naast elkaar in de markt worden gezet is nog onduidelijk.