Sony komt met beter en kleiner Vita-model

De Japanse divisie van Sony heeft zojuist een nieuwe model van de PlayStation Vita aangekondigd. De PS Vita 2000 wordt 20% dunner, 15% lichter en biedt een uur langer speeltijd op de batterij. Hardwarematig is er het het één en ander aangepast. Zo is het OLED-scherm vervangen door een LCD-scherm. Dit is een oudere techniek en dus een interessante keuze, waar we hopelijk snel meer over horen. Verder heeft de nieuwe Vita nu een MicroUSB-poort en is er 1GB intern geheugen toegevoegd. Het model verschijnt in verschillende kleuren, namelijk zwart, roze, blauw, licht groen en geel.

De WiFi-versie van de nieuwe Vita gaat in Japan 18,980 yen kosten wat om te rekenen is tot zo’n $190 en €150 euro. In praktijk betekend dit hoogstwaarschijnlijk dat het model in ons kikkerlandje voor zo’n €190 of €199 over de toonbank zal gaan. Er is nog geen 3G-versie aangekondigd en een Europese releasedatum is ook nog niet bekend. Wel weten we dat de PS Vita 2000 in Japan op 10 oktober verschijnt en met 90 dagen gratis PlayStation Plus wordt geleverd.

Eerder kondigde Sony al een prijsverlaging van de originele Vita naar €199 aan. Hoe deze twee modellen met een vergelijkbare prijs naast elkaar in de markt worden gezet is nog onduidelijk.

  1.   
    coolking's avatar

    Ik heb er al 1.
    Maar er is een foutje gemaakt de OLED gaat naar LCD.
    Want de originele heeft al OLED.
    Jammer dat dit zou betekenen dat er minder heldere kleuren zullen zijn want OLED is veel helderer en meer kleuren dan LED.

  2.   
    R1chardTM's avatar

    Je hebt gelijk, het is aangepast. Bedankt!

  3.   
    Rijstekorrel's avatar

    coolking schreef, "Ik heb er al 1.
    Maar er is een foutje gemaakt de OLED gaat naar LCD.
    Want de originele heeft al OLED.
    Jammer dat dit zou betekenen dat er minder heldere kleuren zullen zijn want OLED is veel helderer en meer kleuren dan LED."

    Licht er aan dit is echt persoonlijk de 1ne vind lcd veel mooier om na te kijken en de andere oled, verder niet echt een grote aanpassing maar keuze van scherm is wel interessant.

  4.   
    soldierarjan's avatar

    Vind het oled scherm van de vita echt mooi nu, hopelijk blijft met lcd wel beetje zelfde kwalitiet.
    De batterij duur met uur omhoog is echt een groot pluspunt nu is die vaak na 4 uur leeg.

  5.   
    toqeer's avatar

    echt serieus ga geen enkele 2e versie van een handheld halen
    je betaalt voor het zelfde product, alleen dan met een paar extra functies nou leuk zeg,

  6.   
    3333/3333's avatar

    LCD, dat brengt de pijnlijke herinneringen aan de PSP weer naar boven, want wat hadden die schermen last van ghosting. Niet normaal.

  7.   
    Kill Gamer 01's avatar

    Ik had vorig jaar een PS Vita wifi model op launch gekocht en als ik in de trein wil gaan spelen of zelfs buiten in de tuin met het zonnescherm naar beneden, je ziet gewoon bijna niets. Het beste is om de hele kamer donker te maken, dan pas zie je wat op het scherm. Dat is wel jammer want een handheld is bedoeld om mee te nemen op reis en als je dan in de trein niets op het scherm kan zien vanwege het zonlicht, dan heeft de handheld al één minpunt.

  8.   
    Rijstekorrel's avatar

    ”KillGamer01″ schreef, "Ik had vorig jaar een PS Vita wifi model op launch gekocht en als ik in de trein wil gaan spelen of zelfs buiten in de tuin met het zonnescherm naar beneden, je ziet gewoon bijna niets. Het beste is om de hele kamer donker te maken, dan pas zie je wat op het scherm. Dat is wel jammer want een handheld is bedoeld om mee te nemen op reis en als je dan in de trein niets op het scherm kan zien vanwege het zonlicht, dan heeft de handheld al één minpunt."

    Nou dat je buiten niks kan zien is sterk overdreven je kan hem met gemak buiten gebruiken, ja schijnt net de zon in je gezicht en op het scherm zie je niet zoveel maar dat zie je ook niet met je smartphone.
    Het is echt niet dat je iedere keer niks kan zien gewoon een keertje als de zon verkeerd staat anders kan het makkelijk.