Gamersnet.nl

Microsoft vraagt ontwikkelaars niet langer geld voor uitbrengen Xbox 360-patch

Meerdere bronnen melden dat ontwikkelaars al enige tijd niet meer hoeven te betalen voor het uitbrengen van een patch op de Xbox 360. Voorheen rekende Microsoft altijd een bepaald bedrag voor Xbox 360-patches. Naar verluidt ziet Microsoft hier vanaf met het oog op de toekomstige strategie en stimulering van indie-games. Microsoft zou volgens de berichten eerder dit jaar al zijn gestopt met het vragen van geld voor Xbox 360-patches, al gaf men hier geen verdere publiciteit aan.

In het verleden zorgden de hoge kosten en tijdrovende trajecten van goedkeuring ervoor dat maar weinig indie-ontwikkelaars nog heil zagen in de Xbox 360. Onder meer de maker van Fez, Phil Fish, liet weten dat de aanpak van Microsoft een trap tegen het zere been was van veel kleinschalige ontwikkelaars.

Volgens de eerder genoemde bronnen rekent Microsoft geen kosten meer voor het uitbrengen van patches of updates, zowel voor digitale als retail games. Microsoft behoudt nog wel de mogelijkheid om een rekening te sturen als ontwikkelaars hun games buitensporig vaak aanmelden en steeds niet door het proces van goedkeuring komen. Dit wil men vermoedelijk aanhouden om de kwaliteit te kunnen borgen.

Dit alles sluit goed aan bij de geruchten omtrent de nieuwe indie-strategie van Microsoft. Een formele aankondiging hiervoor heeft men nog niet gedaan, maar de verwachting is dat we hier spoedig meer over gaan horen.