Gamersnet.nl

Aandelen Sony schieten omhoog na persconferentie Xbox One

Bij de aankondiging van nieuwe consoles zijn de meningen vaak verdeeld. Uiteindelijk is het de consument die met zijn portemonnee het succes van de console bepaalt. In de zakelijke wereld zijn echter ook aandelen erg belangrijk, omdat deze kunnen laten zien wat investeerders vinden. Opvallend is dan ook dat na de aankondiging van de Xbox One de aandelen van Sony flink zijn gestegen, met ongeveer twee punten, zoals ook te zien is in onderstaande grafiek. De persconferentie van Microsoft begon om 1 uur ’s middags, iets voor de blauwe stip op de grafiek.

De aandelen van Microsoft zijn tijdens de aankondiging niet significant gedaald of gestegen. Iets minder dan twee uur na de persconferentie daalden de aandelen wel opeens, wat ook te zie is in onderstaande grafiek. Mogelijk komt dit doordat na de persconferentie naar buiten kwam dat tweedehands games alleen tegen een extra vergoeding te spelen zijn op de Xbox One.

De aandelen van Microsoft zijn in vergelijking met die van Sony echter nog steeds meer waard. Rond de E3 zullen zowel Microsoft als Sony waarschijnlijk meer bekend maken over hun consoles en de bijbehorende games, wat wellicht weer veranderingen in de waarde van hun aandelen zal hebben.