Gamersnet.nl

EA sluit geen nieuwe deals meer met de wapenindustrie

Electronic Arts heeft onthuld dat men geen licenties meer zal kopen om bepaalde typen wapens in een game te mogen gebruiken. Bekende merknamen zoals Walther, Colt en Remington keren nog gewoon terug in titels van EA. Maar geld betalen aan de eigenaar van een specifiek soort wapen, om deze ook visueel lijkend in een game te mogen stoppen, dat zal EA niet meer doen.

Vooral in de Verenigde Staten is er de laatste tijd veel politieke commotie omtrent het wapenbezit en de acties van de National Rifle Association. Volgens Frank Gibeau van Electronic Arts is dit niet de reden geweest om geen nieuwe deals te sluiten, maar het ondersteunt wel het standpunt van EA:

We’re telling a story and we have a point of view. A book doesn’t pay for saying the word ‘Colt,’ for example.
Deze visie van EA wordt spoedig getest, want er loopt namelijk een aanklacht van vliegtuigbouwer Bell Helicopter. Volgens Bell gebruikt EA bepaalde voertuigen in Battlefield, wat verder zou gaan dan het zogeheten “fair use”. Bell vindt dat er sprake is van inbreuk op het merkrecht en daarom heeft men EA aangeklaagd. De zaak komt medio juni voor de rechter en kan wel eens heel interessant gaan worden.