Gamersnet.nl

GN Poll: De nieuwe PlayStation en Xbox hadden eerder moeten komen

De game-industrie staat niet stil, waardoor gamers op elk moment van de dag genoeg gespreksmateriaal hebben. Maar net als elk organisme dat gezegend is met een brein verschillen gamers vaak van mening, dus discussiëren ze heel wat af. Elke twee weken geeft GamersNET al die mensen de mogelijkheid om zich helemaal uit te leven en hun ongezouten, ongecensureerde en keiharde mening te geven over een nieuwe poll, zelfs al mondt dit soms uit in felle discussies waarbij bloed niet wordt geschuwd. Maar eerst blikken we even terug op de poll van 29 januari, om te kijken welke partij deze keer de overhand had.

Ubisoft had toen net Assassin’s Creed IV: Black Flag onthuld. In deze nieuwe Assassin’s-titel krijgen we een heuse piraat onder de knoppen en zeerovers zullen gedurende de hele game een grote rol spelen. Velen reageerden enthousiast op de nieuwe setting, anderen waren teleurgesteld. Zij hadden liever een andere periode gezien, zoals de Tweede Wereldoorlog of opnieuw de Renaissance. Wij vroegen ons af met welke groep jij het eens bent en legden jullie daarom de volgende stelling voor: “De piraten-setting voor Assassin’s Creed IV: Black Flag spreekt mij aan”. Uit de poll is gebleken dat ruim driekwart van de stemmers het met deze stelling eens is, terwijl iets minder dan een kwart liever een andere setting gezien had. Een greep uit jullie reacties:

D_Dog:

Ik vind dat tot nu toe elke Assassin’s Creed game, een pareltje op zich is. Natuurlijk zijn er betere en mindere versies. Maar na het Black Flag artikel op Gamersnet te hebben gelezen, kan ik concluderen dat dit weer een goede stap is in de Assassin’s Creed evolutie. Sterker nog, ik denk dat een piraten setting een welkomen afwisseling is, na de min of meer zelfde verhaal lijn die men vanaf deel 1 in had gezet.
GamerJaime:
Laat ik zeggen dat ik wel benieuwd ben omdat ze het ”echte” piraten verhaal willen vertellen en het stereotype beeld wat veel mensen hebben van piraten willen aanpassen of wijzigen en dat boeit mij wel en daar ben ik ook heel benieuwd naar. Jammer alleen dat er dit keer niet zo’n hele grote tijdsprong gemaakt wordt, ik had zelf het allerliefst Japan en de Samurai willen zien omdat mij dat het meest aanspreekt. Maar goed het had vele malen slechter gekund.
flipjum:
Ik vind het een erg interessant idee, het lijkt vind ik wel een beetje op Pirates of the Caribbean, waarvan een paar goede games zijn maar ook een heleboel slechte… als Ubisoft het goed aanpakt met een goed verhaal over hoe Edward piraat is geworden enzo erin doet denk ik dat het wel wat kan worden.
Check CrewGrounds voor de meningen van de redacteuren van GamersNET.


Nieuwe stelling
Sony heeft de PlayStation 4 inmiddels officieel onthuld en ook Microsoft zal naar verwachting snel hun nieuwe Xbox tonen. Beide consoles moeten eind dit jaar nog in de winkels liggen. Dat lijkt misschien snel, maar feit is dat de PlayStation 3 en Xbox 360 respectievelijk al zes en zeven jaar meegaan. Het gevolg van deze lange levenscyclus is dat consolegames het de laatste jaren op grafisch gebied duidelijk moesten afleggen tegen pc-spellen. Vind jij daarom dat de nieuwe consoles te laat komen, of vind je het juist fijn dat je niet elke paar jaar een nieuwe console hoeft te kopen? Laat het ons weten door antwoord te geven op de nieuwe stelling:

De nieuwe PlayStation en Xbox hadden eerder moeten komen

Laat het ons weten door op de poll te stemmen en vergeet niet hieronder een reactie achter te laten. Misschien verschijnt jouw mening dan over twee weken wel in het volgende GamersNET Poll-artikel! Alvast bedankt voor het stemmen, wij zijn benieuwd naar de uitslag.