Gamersnet.nl

Assassin’s Creed niet langer meer voor kinderen

Met de aankondiging van Assassin’s Creed IV: Black Flag waren vast veel gamers verbaasd over de setting. Er kwamen veel werelddelen en tijdsbestekken voorbij, maar de piraterij was niet eerste keus leek het wel. Assassin’s Creed IV gaat echter geen clichématige, standaard piratenverhaal vertellen.

We’re staying away from clichés. Things like walking the plank, parrots on the shoulder and hooks for hands. We are giving pirates the HBO, reality treatment. And that allows us to redefine piracy in entertainment. No longer is it for kids.
De lead content manager van Ubisoft, Carsten Myhill, zegt dat met Assassin’s Creed IV: Black Flag de serie niet langer meer ‘voor kinderen is’. Geen burgers meer over de planken, geen papegaaien op schouders en geen haken meer als handen. Nee, Assassin’s Creed IV zal een authentiek en echt beeld van piraten tonen en krijgt volgens Myhill een ‘HBO reality treatment’.
It’s one thing having good naval combat, but combining that with good boarding and land-based gameplay in a seamless way, is hard to do.
Ubisoft herdefinieert met deze game de piratenscene. De ontwikkeling van het vierde deel is dan ook niet gemakkelijk. Het combineren van een goede gameplay op het water met die op het land is een lastige taak.