Assassin’s Creed niet langer meer voor kinderen

Met de aankondiging van Assassin’s Creed IV: Black Flag waren vast veel gamers verbaasd over de setting. Er kwamen veel werelddelen en tijdsbestekken voorbij, maar de piraterij was niet eerste keus leek het wel. Assassin’s Creed IV gaat echter geen clichématige, standaard piratenverhaal vertellen.

We’re staying away from clichés. Things like walking the plank, parrots on the shoulder and hooks for hands. We are giving pirates the HBO, reality treatment. And that allows us to redefine piracy in entertainment. No longer is it for kids.
De lead content manager van Ubisoft, Carsten Myhill, zegt dat met Assassin’s Creed IV: Black Flag de serie niet langer meer ‘voor kinderen is’. Geen burgers meer over de planken, geen papegaaien op schouders en geen haken meer als handen. Nee, Assassin’s Creed IV zal een authentiek en echt beeld van piraten tonen en krijgt volgens Myhill een ‘HBO reality treatment’.
It’s one thing having good naval combat, but combining that with good boarding and land-based gameplay in a seamless way, is hard to do.
Ubisoft herdefinieert met deze game de piratenscene. De ontwikkeling van het vierde deel is dan ook niet gemakkelijk. Het combineren van een goede gameplay op het water met die op het land is een lastige taak.

  1.   
    GamerJaime's avatar

    Begin het steeds interessanter te vinden.

  2.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    En dan zeggen ze dat dit word uitgemolken, die mensen weten niet eens wat uitmelken is of betekent! Want ik zie zat vernieuwingen en de ontwikkelaars proberen steeds iets nieuws op de tafel te brengen. En hoeveel free roam piraten games hebben we niet? Ik ben zeer positief over Black Vlag. =D

  3.   
    Tom 2.0's avatar

    Ach, of je de games nou leuk vindt of niet, je kan moeilijk zeggen dat Ubisoft niet hun best doet om van elke AC weer een toffe ervaring te maken 🙂

  4.   
    Sem_The_Man's avatar

    Dit zien er uit als goeie ideeën! 😉

  5.   
    Kill Gamer 01's avatar

    Toen de game werd aangekondigd en ik hoorde dat de game een piraten setting heeft, dacht ik

    ‘waarom piraten? Waarom geen Franse Revolutie of Nederland in de gouden eeuw net na de Amerikaanse Revolutie, waarom die kinderachtige piraten setting?’ En nu ik dit lees ben ik wel blij dat het een compleet ander soort piraten game wordt met het verhaal hoe het echt is gebeurt. Ik ben erg benieuwd naar de gameplay op E3 en hopelijk is de game ook weer speelbaar op Gamescom! 😀

    BTW: wist je dat Assassin’s Creed in Duitsland een USK 16+ rating heeft, zo kon ik al sinds mijn dertiende op Gamescom 2011 elk jaar weer Assassin’s Creed spelen. 🙂

  6.   
    *Fatality*'s avatar

    Deze game word zo baas 🙂

  7.   
    seec1987's avatar

    [quote=”Tom 2.0″]Ach, of je de games nou leuk vindt of niet, je kan moeilijk zeggen dat Ubisoft niet hun best doet om van elke AC weer een toffe ervaring te maken :)[/quote

    Hier ben ik het zo mee eens. Ik heb onwijs veel zin om deze AC te spelen:-)

  8.   
    Neolite's avatar

    Titel is heel misleidend en klopt eigenlijk gewoon niet. De beste meneer zegt dat piraterij in games/hollywood niet langer voor kinderen is. En dat er dus een volwassen vorm van piraterij in Assasin’s Creed zal zitten.

  9.   
    yannick_TXL's avatar

    Kan niet wachten op deze! 😀 En eigenlijk is dit het 6de AC deel!

  10.   
    toqeer's avatar

    verbaasd was ik niet echt maar alsof de vorige assasins creed delen voor kinderen waren,
    kan niet wachten word zo vet 🙂

  11.   
    Eichmann's avatar

    Ik ben echt heel benieuwd naar het eindresultaat. :3

  12.   
    Mehtie's avatar

    Ik heb er al zin in 😀

  13.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Men wil alleen benadrukken dat deze game, ondanks het piraten thema, geen Disney avontuurtje zal worden. Ik denk zelf dat het ook vooral voor de gamer wordt benadrukt en dan met name de vaste ac-spelers, die niet zitten te wachten op een soft piratenverhaal die ac onwaardig zal zijn.

    citaatje:

    “Maar over het voor eind 2013 geplande deel vier is de developer heel duidelijk. Assassin’s Creed 4: Black Flag is niet voor kinderen zegt Ubisoft.

    Door het piraten thema van Assassin’s Creed 4: Black Flag is de associatie met Disney’s Pirates of The Carribean al snel gemaakt. Als het aan Ubisoft ligt zal dat ook de enige overeenkomst tussen de twee franchises zijn. In plaats van de kindvriendelijke Disney aanpak heeft Ubisoft meer een HBO aanpak op het oog,…”

  14.   
    Goldcobra's avatar

    Oh, nu snap ik het… Dáárom zit er dus een rode ”18” sticker op

  15.   
    DGonlag2's avatar

    Goldcobra schreef, "Oh, nu snap ik het… Dáárom zit er dus een rode ”18” sticker op"

    Vroeg me al af waar dat voor diende 😉

  16.   
    Tadao's avatar

    Als ze maar trouw blijven aan hun woord

  17.   
    ZillioN2210's avatar

    Assassin’s Creed is NOOIT voor kinderen geweest..