Gamersnet.nl

Duitse consumentenorgantisaties klagen Valve aan

De federatie van Duitse consumentenorganisaties (VZBZ) heeft een aanklacht ingediend tegen Valve. Projectmanager van VZBZ Carola Albrecht is van mening dat Steam-gebruikers de mogelijkheid zouden moeten krijgen om hun games door te kunnen verkopen aan anderen. Dat Steam-gebruikers de volle mep betalen voor een game en vervolgens niet kunnen bepalen wat zij daarmee doen is volgens haar onrechtvaardig.

If I pay the full price for a game, then why am I not allowed to do with it what I want.
Afgelopen september gaf de VZBZ ook al een waarschuwing aan Valve over legale mogelijkheden betreft het doorverkopen van software. Valve gaf hier echter geen gehoor aan en besloot niet met de organisatie in onderhandeling te gaan. Een woordvoerder van Valve liet weten op de hoogte te zijn van de klacht, maar gaf aan dat de VZBZ nog geen daadwerkelijke aanklacht had ingediend.
We are aware of the press release about the lawsuit filed by the VZBV, but we have not yet seen the actual complaint. That said, we understand the complaint is somehow regarding the transferability of Steam accounts, despite the fact that this issue has already been ruled upon favorably to Valve in a prior case between Valve and the VZBV by the German supreme court. For now, we are continuing to extend the Steam services to gamers in Germany and around the world.
Een rechterlijke uitspraak uit 2010 laat weten dat Valve met zijn beleid niet de Duitse wet overtreedt. Het Europese hof van justitie laat echter weten dat makers van content op geen enkele manier doorverkoop van hun software kunnen verbieden. Dit betekent dat het doorverkopen van games op Steam wettelijk gezien legaal zou zijn.