Gamersnet.nl

Pokémon X & Y komen naar 3DS in oktober

Zojuist heeft Satoru Iwata, hoofd van Nintendo, tijdens Nintendo Direct de nieuwe generatie van Pokémon aangekondigd, namelijk Pokémon X en Pokémon Y. Deze versies zullen verschijnen op de Nintendo 3DS en bevatten uiteraard weer veel nieuwe creaturen, maar ook oude bekenden zullen terugkeren. In een gameplay trailer konden we zien dat de games volledig driedimensionaal zijn vormgegeven en dat deze optimaal gebruik lijken te maken van de mogelijkheden van de 3DS.


De drie starters zullen het grasbeestje Chespin, de vuurvos Fennekin en de waterkikker Froakie zijn. Tevens zijn twee nieuwe Pokémon onthuld, die waarschijnlijk de legendarische figuren van de nieuwe games zullen zijn. Het betreft een mysterieuze vogel en een soort hert. De spellen zullen wereldwijd in oktober de Nintendo 3DS aandoen, waardoor we niet meer maanden op de spellen hoeven te wachten na de Japanse release.

Ben je benieuwd naar deze aankondiging en heb je de live stream gemist? Op de website van Nintendo kun je het filmpje nogmaals bekijken.