Pokémon X & Y komen naar 3DS in oktober

Zojuist heeft Satoru Iwata, hoofd van Nintendo, tijdens Nintendo Direct de nieuwe generatie van Pokémon aangekondigd, namelijk Pokémon X en Pokémon Y. Deze versies zullen verschijnen op de Nintendo 3DS en bevatten uiteraard weer veel nieuwe creaturen, maar ook oude bekenden zullen terugkeren. In een gameplay trailer konden we zien dat de games volledig driedimensionaal zijn vormgegeven en dat deze optimaal gebruik lijken te maken van de mogelijkheden van de 3DS.


De drie starters zullen het grasbeestje Chespin, de vuurvos Fennekin en de waterkikker Froakie zijn. Tevens zijn twee nieuwe Pokémon onthuld, die waarschijnlijk de legendarische figuren van de nieuwe games zullen zijn. Het betreft een mysterieuze vogel en een soort hert. De spellen zullen wereldwijd in oktober de Nintendo 3DS aandoen, waardoor we niet meer maanden op de spellen hoeven te wachten na de Japanse release.

Ben je benieuwd naar deze aankondiging en heb je de live stream gemist? Op de website van Nintendo kun je het filmpje nogmaals bekijken.

  1.   
    svenysven's avatar

    Ik vind het er echt heel leuk uit zien die nieuwe pokemon 😀

  2.   
    brend5's avatar

    Ik heb net dat filmpje gekeken maar die nieuwe starter pokemon’s zien er nog best vet uit. Dus ga deze maar even volgen en kijken wat er gaat komen van deze nieuwe pokemon.

  3.   
    Rijstekorrel's avatar

    Ja ik had het al op serebii.net gelezen die was wat eerder met dit nieuws, maar ziet er zeker vet uit ga ik sowieso halen.

    En een nieuwe generatie games betekent nieuwe generatie tv serie, jappen zullen straks er van kunnen genieten aangezien die al bijna aan het einde van back & white.

  4.   
    Drazo's avatar

    Must have!

  5.   
    GamerJaime's avatar

    God wat is die Iwata altijd lang van stof. Hoe dan ook, die game ziet er idd best goed uit alleen hadden ze hem beter voor de WiiU kunnen uitbrengen dan had ie er nog beter uitgezien. Geinig, leuk, niet slecht maar vind het toch een beetje een teleurstelling dat het om een 3DS game gaat.

  6.   
    Rijstekorrel's avatar

    jaime360gamer schreef, "God wat is die Iwata altijd lang van stof. Hoe dan ook, die game ziet er idd best goed uit alleen hadden ze hem beter voor de WiiU kunnen uitbrengen dan had ie er nog beter uitgezien. Geinig, leuk, niet slecht maar vind het toch een beetje een teleurstelling dat het om een 3DS game gaat. "

    Pokemon is en zal een handheld game blijven is het altijd geweest ook, je heb wel op de nintendo64/gamecube en wii maar andere soort game.

  7.   
    Sympharion's avatar

    Drazo schreef, "Must have!"

  8.   
    Lashrom's avatar

    Wat duurt het lang zeg, meteen geskipt naar waar het hoort te zijn. Het idee is heel leuk, maar dan is het Pokemon wat wij gewend zijn compleet omgegooid in een geheel nieuwe concept. Eerlijk gezegd vind ik de starters slechter en slechter lijken. Lijken meer op Neopets dan dat het Pokemon zijn. Maar ja, aan de andere kant is het wel begrijpelijk als je meer dan 500 Pokemon’s hebt verzonnen. Legendarische X en Y zien er wel gruwelijk uit. We will see.
    Gameplay, top! Battle system, helemaal mooi! Pokemons? Ietsje minder.

  9.   
    )GN(-Erik's avatar

    Alweer een nieuwe generatie?? Moet ik er dan nu al weer van uitgaan dat de Best Wishes seizoenen (Black and White) nu alweer voorbij is? Dat gaat ook snel 😛

    Volgens de pokemon wiki http://en.wikipedia.org/wiki/Pok%C3%A9mon_%28anime%29 zijn de Best Wishes seizoenen nog steeds bezig, en ik vind het vreemd dat ze dan nu alweer een nieuwe generatie van pokemon uitbrengen, maar dat kan natuurlijk ook gewoon bij een nieuwe serie van seizoenen horen, zoals bij alle vorige het geval was. Elke generatie krijgt nu 4 seizoenen volgens mij.

  10.   
    soldierarjan's avatar

    Pokemon blijft leuk om te spelen na al die jaren nog.
    Ziet er een stuk beter uit deze pokemon.

  11.   
    Majo's avatar

    Ha, ze zijn eindelijk een keer door de kleuren heen 😛

    Ziet er goed uit, jammer dat ik (nog) geen 3DS heb.

  12.   
    toqeer's avatar

    OMG ik wist het ik kan nu all niet meer wachten als pokemon fan
    zal ik ook gewoon deze weer halen pokemon zien er mooi uit ben benieuwd naar de stad 🙂

  13.   
    fdennis's avatar

    Ziet er verrassend leuk uit. Had alleen niet verwacht dat we nu al de 6de generatie pokemon’s zouden krijgen. Persoonlijk ken ik ze allemaal + goeie builds tot de 4de generatie. Omdat ik in de 5gen pokemons in de Black & White 1 en 2 behoorlijk achterhaald vond. Want het zag er niks beter uit dan Pokemon Pearl/Diamond. Maar nu met deze enorme verbetering kan ik mijn enorme stoflaag van de 3ds er weer afhalen.

  14.   
    Rijstekorrel's avatar

    )GN(-Erik schreef, "Alweer een nieuwe generatie?? Moet ik er dan nu al weer van uitgaan dat de Best Wishes seizoenen (Black and White) nu alweer voorbij is? Dat gaat ook snel 😛
    Volgens de pokemon wiki http://en.wikipedia.org/wiki/Pok%C3%A9mon_%28anime%29 zijn de Best Wishes seizoenen nog steeds bezig, en ik vind het vreemd dat ze dan nu alweer een nieuwe generatie van pokemon uitbrengen, maar dat kan natuurlijk ook gewoon bij een nieuwe serie van seizoenen horen, zoals bij alle vorige het geval was. Elke generatie krijgt nu 4 seizoenen volgens mij."

    Best whishes is al bijna voorbij bij de jappen daar is de serie op aflevering 769 van de 772, je moet niet op de amerikaanse kijken hoe ver het is maar bij onze jappen buren daar komt het vandaan.
    Dus daar is het bijna afgelopen en start denk ik als het bij ons ongeveer ten einde loopt nou ja amerika bedoel ik dan de nieuwe serie
    Ik volg het ook via amerika elke zondag aflevering downloaden en vind nog steeds leuk.
    http://www.serebii.net/anime/epiguide/bestwishes/

    Voor mensen die alleen maar het stukje willen zien en niet de hele presentatie, hier de gene in het engels duurt maar een minuut

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4bIrWryFc7A

  15.   
    GrijzeVos's avatar

    Sinds jaren heb ik weer is interesse in een Pokemon game. Heb een Pokemon game al niet meer gespeelt sinds fire red.