Gamersnet.nl

Thermostaat en lampen bedienen met de nieuwe Xbox?

Microsoft heeft het relatief bekende R2 Studios opgekocht. Dit bedrijf sluit zich aan bij de Xbox-divisie van Microsoft. R2 Studios staat bekend om de automatiseringstechnologie die ze hebben ontwikkeld. Het bedrijf heeft in het verleden dan ook slechts één programma uitgebracht: een Android-applicatie genaamd R2 Control for Crestron.

Deze prijzige app staat je toe om elektronische apparaten en interfaces, waaronder AV-apparatuur (denk hierbij aan beamers, tv’s en camera’s), lampen, thermostaten en beveiligingssystemen, te bedienen met je mobiele telefoon. Gezien het feit dat R2 Studios patenten bezit op deze technologieën, zou het zomaar eens kunnen dat Microsoft dit bedrijf heeft opgekocht om bovenstaande technologie te gaan gebruiken in de nieuwe Xbox.

Het lijkt een ideale toekomst: tijdens een intense gamesessie vanaf de bank de tosti-ijzer opdragen om een lekkere maaltijd klaar te stomen. Of dit voorlopig toekomstmuziek blijft of dat deze techniek toch dichtbij is, zal blijken tijdens Microsofts E3-persconferentie van 2013.