Thermostaat en lampen bedienen met de nieuwe Xbox?

Microsoft heeft het relatief bekende R2 Studios opgekocht. Dit bedrijf sluit zich aan bij de Xbox-divisie van Microsoft. R2 Studios staat bekend om de automatiseringstechnologie die ze hebben ontwikkeld. Het bedrijf heeft in het verleden dan ook slechts één programma uitgebracht: een Android-applicatie genaamd R2 Control for Crestron.

Deze prijzige app staat je toe om elektronische apparaten en interfaces, waaronder AV-apparatuur (denk hierbij aan beamers, tv’s en camera’s), lampen, thermostaten en beveiligingssystemen, te bedienen met je mobiele telefoon. Gezien het feit dat R2 Studios patenten bezit op deze technologieën, zou het zomaar eens kunnen dat Microsoft dit bedrijf heeft opgekocht om bovenstaande technologie te gaan gebruiken in de nieuwe Xbox.

Het lijkt een ideale toekomst: tijdens een intense gamesessie vanaf de bank de tosti-ijzer opdragen om een lekkere maaltijd klaar te stomen. Of dit voorlopig toekomstmuziek blijft of dat deze techniek toch dichtbij is, zal blijken tijdens Microsofts E3-persconferentie van 2013.

 1.   
  Goldcobra's avatar

  Lol dat slaat echt nergens op

 2.   
  Cyart's avatar

  yeey dan kunnen we nog luier worde.. 🙄

 3.   
  mmx's avatar

  Nutteloos !

 4.   
  HashtagMcSwag's avatar

  Lijkt me toch wel chill 😛

 5.   
  bender's avatar

  Of om te gebruiken voor hun eigen smartphones?

 6.   
  toqeer's avatar

  de nieuwe xbox word gewoon afstandsbediening en gamen in een
  een knopje en de lampen gaan aan 😛

 7.   
  Rijstekorrel's avatar

  Echt nutteloos dit.

 8.   
  firehopper211's avatar

  Als dit de bedoeling is met toekomstige apparaten die nog moeten komen, dan ben ik dat nog niet eens bereid om dat te gaan kopen terwijl ik bijv. nog een oude magnetron heb die het nog perfect doet. Veel patenten die Microsoft de laatste tijd heeft laten zien ( ook wat geruchten ) , laat zien dat Microsoft nogal veel op de toekomst aan het kicken is, net als met Apple.

 9.   
  spacebuster1972's avatar

  Hoezo nutteloos samen met kinect 2 zal je van af je bank het licht aan kunnen doen of het koffie zet apparaat en de oven vast voorverwarmen om pizza te maken terwijl jij nog snel je highscore verbetert. Dit allemaal met je stem toch leuk lijkt me en als je zelfs je beveiligings camera er op aan kunt sluiten kun je alles van af je bank in de gaten houden.
  Er zijn tal van mogelijkheden te bedenken waar door deze toevoegingen goed kunnen uit pakken voor microsoft.

 10.   
  Sub-Zeuro's avatar

  XBOX gaat met zijn tijd mee…en zelfs een beetje vooruit – hoe kun je dat nou niet goed noemen… apparaten beginnen steeds meer en gemakkelijker met elkaar te communiceren – er zijn al genoeg mensen met een multifunctionele afstandsbediening, net zoals de volgende XBOX ook word – multifunctioneel. 🙂