Gamersnet.nl

Kredietwaardigheid Sony verlaagd naar junk-status

Het gaat Sony financieel niet voor de wind. De verkopen van 3D-televisies vallen tegen en ook de PlayStation Vita presteert onder de maat. Deze malaise heeft ertoe geleid dat het bedrijf steeds meer schulden heeft opgebouwd.

Eerder deze maand verlaagde kredietbeoordelaar Moody’s de kredietwaardigheid van Sony al naar een schrikbarend laag niveau en nu heeft ook Fitch Group, een andere invloedrijke kredietbeoordelaar, Sony’s kredietwaardigheid teruggeschroefd tot BBB- minus, oftewel de junk-status.

Masahi Oda, chief investment officer bij de Japanse Sumitomo Mitsui Trust Bank, vindt de verlaging van Sony’s kredietwaardigheid onterecht. Hij wijst erop dat het bedrijf momenteel een ingrijpende reorganisatie doorvoert, wat het bedrijf veel geld op zal leveren. Fitch Group verdedigt zijn keuze door aan te geven dat Sony al meerdere kwartalen verlies maakt. Daar komt nog eens bij dat hun positie op de technologiemarkt steeds zwakker wordt en dat belooft, in combinatie met de steeds sterker wordende yen, weinig goeds voor de toekomst.

Sony heeft nog voldoende tijd om de situatie te verbeteren, maar wanneer deze pogingen mislukken bestaat er een grote kans dat het bedrijf failliet gaat door de torenhoge schuldenlast.