Gamersnet.nl

Bioware: Mass Effect 4 prequel of sequel?

Wat gaat er met de Mass Effect-franchise gebeuren nu Mass Effect 3 de trilogie rondom Shepard heeft afgesloten? Dat is de vraag die de fans, maar ook ontwikkelaar Bioware, bezigt. Dat ze er bij Bioware nog niet uit zijn, blijkt wel uit een oproep die franchise-opperhoofd Casey Hudson via Twitter de wereld in stuurt.

Hudson roept de Mass Effect-fans op om hun mening omtrent de tijdsetting van het vierde deel met de ontwikkelaar te delen:

Parsing through your thoughts on the next #ME game. Would you be more interested in a game that takes place before the trilogy, or after?
Aan beide opties kleven de nodige kanttekeningen. In het geval van een prequel is al bekend hoe het mensenras de eerste mass relay vond en zo in het Mass Effect-universum belandde. In dit geval zou het interessant kunnen zijn om vanuit een ander perspectief dan de mens te spelen. In het geval van een sequel dienen de makers alle verschillende eindconclusies uit het derde deel in acht te nemen. Iets wat wellicht voor veel hoofdbrekens zou kunnen zorgen. Als er echter iets concreets uit deze vraag afgeleid kan worden, is het wel dat de ontwikkeling van Mass Effect 4 nog in de kinderschoenen staat. Wat we wel weten is dat het vierde deel uit de serie op de Frostbite engine van DICE gaat draaien en verschillende systemen uit Dragon Age 3 zal bevatten.

Wat zouden jullie de meest interessante invalshoek vinden voor het vierde deel uit de Mass Effect-serie?