Gamersnet.nl

GN Poll: Gamen is een mannenhobby

De game-industrie staat niet stil, waardoor gamers op elk moment van de dag genoeg gespreksmateriaal hebben. Maar net als elk organisme dat gezegend is met een brein verschillen gamers vaak van mening, dus discussiëren ze heel wat af. Elke twee weken geeft GamersNET al die mensen de mogelijkheid om zich helemaal uit te leven en hun ongezouten, ongecensureerde en keiharde mening te geven over een nieuwe poll, zelfs al mondt dit soms uit in felle discussies waarbij bloed niet wordt geschuwd. Maar eerst blikken we even terug op de poll van 9 juli, om te kijken welke partij deze keer de overhand had.

Het tijdperk waarin enkel kleine ontwikkelaars zich bezighielden met de productie van free-to-play-games is voorbij: ook grote bedrijven als Activision, EA en Ubisoft zijn inmiddels op de freemium-trein gesprongen. Freemium-spellen (beter bekend als “free-to-play-titels”) zijn games die je gratis kunt spelen, maar wanneer je extra wapens of een betere uitrusting wilt, zul je moeten betalen. Op deze manier kun je zelf beslissen hoeveel geld je uitgeeft aan een bepaald spel. We vroegen ons af of jij verwacht jij dat dit concept langzamerhand de games van 50 euro zal verdrijven, of dat je denkt dat er altijd een markt blijft voor dure spellen. Toen bleek dat bijna driekwart van de stemmers weinig vertrouwen heeft in freemium-spellen. Een greep uit jullie reacties:

desxeon:

Ik heb liever een compleet spel dan dat ik de heletijd moet gaan betalen om een wapen of iets dergelijks te krijgen.

Conclusie: Nee, het word niet de toekomst denk ik om dat er altijd een markt blijft bestaan voor “dure” spellen.

Shapeshifter:
Eerlijk gezegd, denk ik dat ze geen toekomst zullen krijgen. PS3 en Xbox gaan er hard tegen aan. Ze maken keer op keer gave games. En veel meer mensen schakelen van FTP of PTP games naar een Console. eenmalig betalen: Volledige games erbij : veel goedkoper klaar. Bovendien heb je daar geen voordelen als je betaalt. Neem bijvoorbeeld Killzone 3. Dit is mijn favoriete shooter. Alleen betalen als je wat nieuwe maps wilt. LoL is geniaal, dat weet ik. Maar deze games gaan niet zo lang meer mee.
Fox:
Over het algemeen heeft dit model van games echt wel een toekomst. Vooral omdat als je niet veel tijd hebt voor een vole 60 euro game kan je beter een free to play game op pakken en daar om de zo veel tijd 10 euro uit tegeven voor meer speel plezier. Dan heb je uiteindelijk veel meer gameplay uit de free-to-play gehaald dan om de zo veel tijd een 60 euro game te spelen waar je eigenlijk veel meer tijd in moet steken.
Check CrewGrounds voor de meningen van de redacteuren van GamersNET.

Nieuwe stelling
Er bestaan veel vooroordelen over mannen en vrouwen in de wereld. Niet alleen in veel Arabische landen waar vrouwen sterk onderdrukt zijn en mannen superieur geacht worden, maar ook in Nederland. Zo wordt bijvoorbeeld voetbal nog steeds gezien als iets wat typisch voor mannen is, terwijl samen naar het toilet gaan weer een typisch vrouwending is. Ook gamen wordt nog steeds gezien als een mannenhobby, maar er zijn steeds meer vrouwen die gamen. Daarom deze keer een ietwat gewaagde stelling:

Gamen is een mannenhobby

Laat het ons weten door op de poll te stemmen en vergeet niet hieronder een reactie achter te laten. Misschien verschijnt jouw mening dan over twee weken wel in het volgende GamersNET Poll-artikel! Alvast bedankt voor het stemmen, wij zijn benieuwd naar de uitslag.