Gamersnet.nl

Miyamoto: Zelda Wii U bevindt zich nog in onderzoeksfase

Shigeru Miyamoto heeft te kennen gegeven dat een The Legend of Zelda-game op de Wii U nog in de onderzoeks- en designfase bevindt, waardoor we nog even op de titel zullen moeten wachten. Hoewel men vorig jaar op de E3 een glimp kon opvangen van hoe een Zelda-spel er in high definition uit zou kunnen zien middels een tech demo, liet dit enkel het uiterlijk zien. Volgens Miyamoto moet er juist meer gericht worden op hoe de game zal spelen.


De laatste Zelda-game was The Legend of Zelda: Skyward Sword voor de Nintendo Wii, die met name hoge ogen wist te gooien door diens indrukwekkende besturingssysteem. Miyamoto is hier echter kritisch over en meent dat de besturing nog verder geëvolueerd zal moeten worden voor een volgende game binnen de serie:
With the last game, Skyward Sword, that was a game where you had motion control to use your weapons and a lot of different items, and I thought that was a lot of fun, but there were some people who weren’t able to do that or didn’t like it as much and stopped playing partway through it.
Op het moment is Nintendo bezig met kijken wat goed werkte in Skyward Sword, wat ontbrak en wat eventueel beter zou kunnen. Hoe de volgende The Legend of Zelda-game ook precies zal uitpakken, Miyamoto wist in ieder geval al te melden dat de game een groot publiek zal moeten aanspreken.

Hoe dan ook: een officiële aankondiging van een nieuwe Zelda-titel zal, vanwege de huidige staat van de game, dus nog even op zich laten wachten. Als de game er echter zo schitterend uit zal komen te zien als de tech demo van de E3 van vorig jaar wist doen vermoeden, zal elke Zelda-fan in ieder geval tevreden zijn over de grafische kwaliteit van het spel.