Gamersnet.nl

Duitsland wordt Europees Kampioen, aldus Euro 2012 DLC van FIFA 12

Ook voor het aanstaande EK Voetbal heeft EA Sports weer een simulatie uitgevoerd om te zien wie er kampioen wordt volgens de Euro 2012 DLC van FIFA 12. De uitslag is alleen niet helemaal bevredigend. Als we EA Sports namelijk moeten geloven, winnen helaas niet wij, maar onze Oosterburen het EK.

Oranje zal volgens de simulatie, net als bij het afgelopen WK, de finale verliezen, ditmaal met 2-1. Van Persie scoort nog wel het eerste doelpunt, maar Özil en Gómez brengen een einde aan de hoop voor een tweede Europees kampioenschap voor Nederland. Robin van Persie wordt topscoorder van het toernooi met vijf doelpunten.

Mocht de voorspelling kloppen, verliezen we ook in de poule al van de Duitsers, zij winnen namelijk alle poulewedstrijden. Schrale troost mag zijn dat Nederland ditmaal Spanje wel weet te verslaan, nu in de halve finale. De andere halve finale wordt vanzelfsprekend door Duitsland gewonnen, tegen Italië.

Hoewel het hier uiteraard slechts om een simulatie gaat, zijn de voorspellingen van EA Sports recent al meerdere keren uitgekomen. Zo bleek Chelsea dit jaar inderdaad Liverpool met 2-1 te verslaan in de FA Cup. Ook in 2010 werd correct voorspeld dat Spanje het WK zou winnen. Daarnaast is met behulp van Madden NFL van de afgelopen negen Super Bowls zevenmaal de juiste winnaar geselecteerd.

Hoe ver denken jullie dat Oranje het zal schoppen?