Gamersnet.nl

Notch houdt van de samenwerking met Microsoft

Vanaf vandaag is Minecraft niet alleen op PC, iOS en Android te downloaden, maar ook op je Xbox 360. Minecraft: Xbox 360 Edition is namelijk sinds middernacht ‘alive and kicking’ en de game vliegt als warme, binaire broodjes over de digitale toonbank. De game kost maar liefst 1600 Microsoft Points op de Xbox LIVE Marketplace, dus hoge verkoopcijfers is een goede zaak voor zowel de originele ontwikkelaar Mojang als de verantwoordelijke partij voor de port: 4J Studios en Microsoft.

Ook bedenker Markus ‘Notch’ Persson is te spreken over het succes van de samenwerking tussen zijn eigen bedrijf Mojang en de multinational Microsoft. Hij liet van zich horen in een lovende tweet:

Hey, Microsoft! You might be a big and scary American company that likes secrets and meetings and such, but I love working with you! 4J Studios zag het porten van Minecraft als een eer. Ook zij tweette eerder vandaag over hun gloednieuwe product:
@TeamMojang @notch Thanks from all of us @4JStudios for the chance to work on such an amazing game. We hope you love #MinecraftXboxEdition
Nu Minecraft: Xbox 360 Edition uit is en de verkoop gestaag gaat, is het enkel nog het wachten op uitbreidingen, patches, downloadable content en een heleboel Minecraft-avonturen. Meer weten over de Xbox 360 Edition van Minecraft? Lees dan onze blokkerige review van deze geslaagde port!