Notch houdt van de samenwerking met Microsoft

Vanaf vandaag is Minecraft niet alleen op PC, iOS en Android te downloaden, maar ook op je Xbox 360. Minecraft: Xbox 360 Edition is namelijk sinds middernacht ‘alive and kicking’ en de game vliegt als warme, binaire broodjes over de digitale toonbank. De game kost maar liefst 1600 Microsoft Points op de Xbox LIVE Marketplace, dus hoge verkoopcijfers is een goede zaak voor zowel de originele ontwikkelaar Mojang als de verantwoordelijke partij voor de port: 4J Studios en Microsoft.

Ook bedenker Markus ‘Notch’ Persson is te spreken over het succes van de samenwerking tussen zijn eigen bedrijf Mojang en de multinational Microsoft. Hij liet van zich horen in een lovende tweet:

Hey, Microsoft! You might be a big and scary American company that likes secrets and meetings and such, but I love working with you! <3
4J Studios zag het porten van Minecraft als een eer. Ook zij tweette eerder vandaag over hun gloednieuwe product:
@TeamMojang @notch Thanks from all of us @4JStudios for the chance to work on such an amazing game. We hope you love #MinecraftXboxEdition
Nu Minecraft: Xbox 360 Edition uit is en de verkoop gestaag gaat, is het enkel nog het wachten op uitbreidingen, patches, downloadable content en een heleboel Minecraft-avonturen. Meer weten over de Xbox 360 Edition van Minecraft? Lees dan onze blokkerige review van deze geslaagde port!

  1.   
    RenevdGijp's avatar

    Hopen op een PSN editie, maar hoe het lekker bij de PC denk. Toch het best vind ik!

  2.   
    Danielle.k's avatar

    1600 punten vind ik wel erg veel voor een game als dit, als het nou 400 a 800 punten was ok maar 1600 😕

  3.   
    GENERAL_DS's avatar

    20 euro… veel… Voor een game als minecraft… Je kunt er echt extreem veel uren insteken. Het spel zit goed in elkaar.
    Nou snap ik wel dat je er niet de volle 60 euro voor wilt betalen en je niet alleen in speeluren rekent. maar 20 euro vind ik goed te doen voor dit spel.

  4.   
    Sub-Zeuro's avatar

    ’t Blijft een “goedkoop” spelletje waar al miljoenen mee zijn verdient. Maar omdat de graphics peop zijn koop ik dit spel écht niet….en al helemaal voor 1600M$ niet (bijna 17 euro). 800MS points of max 1200MS points vind ik persoonlijk hoog genoeg voor een spel als Minecraft. 😛

  5.   
    Fox's avatar

    MEGASEGA schreef, "’t Blijft een “goedkoop” spelletje waar al miljoenen mee zijn verdient. Maar omdat de graphics peop zijn koop ik dit spel écht niet….en al helemaal voor 1600M$ niet (bijna 17 euro). 800MS points of max 1200MS points vind ik persoonlijk hoog genoeg voor een spel als Minecraft. 😛 "

    Als je dit spel op zijn uiterlijk zou gaan kopen was minecraft nooit zo populaire geworden. Dit is een typisch spel dat echt goede gameplay heeft voor jong en oud. Waarom mee je door de simple style je echt inleeft. Vooral de multiplayer communitie is geweldig.

  6.   
    Burrows's avatar

    Waarom werkt Notch niet samen met Sony dan?

  7.   
    yostiemontana's avatar

    Burrows schreef, "Waarom werkt Notch niet samen met Sony dan?"

    Misschien heeft Sony het idee dat er geen geld wordt verdiend als ze minecraft op psn doen. Of misschien een meningsverschil over de prijs. Wie zal het zeggen? 🙄

  8.   
    fabiankok's avatar

    yostiemontana schreef, "

    ”Burrows” schreef, "Waarom werkt Notch niet samen met Sony dan?"

    Misschien heeft Sony het idee dat er geen geld wordt verdiend als ze minecraft op psn doen. Of misschien een meningsverschil over de prijs. Wie zal het zeggen? 🙄 "

    Of misschien heeft microsoft met een grote geldzak lopen zwaaien? 😛 hebben ze ook altijd wel een handje in 😆

  9.   
    Neolite's avatar

    Of misschien wil Notch niet al dat gedonder wat komt kijken bij het overzetten van een game van PC naar Playstation. Maar wil hij gewoon een op een simpele manier de game overzetten naar een Xbox360 variant. Scheelt behoorlijk wat geld en tijd.