Gamersnet.nl

Facebook aangeklaagd voor verkopen aan minderjarigen

Facebook is aangeklaagd door boze vader Glynnis Bohannon, omdat het Facebook-kredieten verkoopt aan minderjarigen. Met die punten kunnen consumenten spullen kopen in de games van Facebook. Kinderen kunnen pas op hun dertiende een account aanmaken op Facebook en moeten tot hun achttiende permissie aan hun ouders vragen om de kredieten te kopen. Bohannon vindt dit niet genoeg en eist dat Facebook al het geld dat ontvangen is van kinderen, weer terugbetaalt. Dit zou zo’n vijf miljoen dollar zijn.

..all parents and legal guardians in the United States whose minor children made unauthorized purchases of Facebook Credits from the minor child’s Facebook account to the tune of $5 million.
Er lopen trouwens wel meer van dit soort rechtszaken, bijvoorbeeld bij Apple. De vraag is natuurlijk bij wie de schuld ligt voor de uitgaven van kinderen. Ligt het bij de ouders die beter op moeten letten, bij de uitgever die niets moet verkopen aan minderjarigen of ligt het probleem bij de game-ontwikkelaars die op slimme wijze kinderen verleiden tot het kopen van producten?