Facebook aangeklaagd voor verkopen aan minderjarigen

Facebook is aangeklaagd door boze vader Glynnis Bohannon, omdat het Facebook-kredieten verkoopt aan minderjarigen. Met die punten kunnen consumenten spullen kopen in de games van Facebook. Kinderen kunnen pas op hun dertiende een account aanmaken op Facebook en moeten tot hun achttiende permissie aan hun ouders vragen om de kredieten te kopen. Bohannon vindt dit niet genoeg en eist dat Facebook al het geld dat ontvangen is van kinderen, weer terugbetaalt. Dit zou zo’n vijf miljoen dollar zijn.

..all parents and legal guardians in the United States whose minor children made unauthorized purchases of Facebook Credits from the minor child’s Facebook account to the tune of $5 million.
Er lopen trouwens wel meer van dit soort rechtszaken, bijvoorbeeld bij Apple. De vraag is natuurlijk bij wie de schuld ligt voor de uitgaven van kinderen. Ligt het bij de ouders die beter op moeten letten, bij de uitgever die niets moet verkopen aan minderjarigen of ligt het probleem bij de game-ontwikkelaars die op slimme wijze kinderen verleiden tot het kopen van producten?

 1.   
  NoFearz's avatar

  Slaat nergens op, kinderen die jonger dan 18 jaar zijn kunnen toch ook gewoon naar de supermarkt? Het is geen abonnement.

 2.   
  tijn80's avatar

  Ach, aan de andere kant kan facebook zich nu van zijn goede kant tonen. Hoorde vanmorgen dat ze het 1e kwartaal van 2012 1 MILJARD!!!! omzet hebben gedraaid. Wat is dan een luttele 5 miljoen? 😕

 3.   
  Leon 2.0's avatar

  Omzet is iets anders dan winst, he. Al zullen ze vast ook wel zat winst hebben gemaakt. 🙂

 4.   
  Alfa Warrior's avatar

  NoFearz schreef, "Slaat nergens op, kinderen die jonger dan 18 jaar zijn kunnen toch ook gewoon naar de supermarkt? Het is geen abonnement."

  Geloof het of niet, maar het is niet legaal (ook in Nederland) voor een minderjarige om aankopen te doen, echter -zit het in Nederland zo dat- dingen zoals een snoepje of een spelletje hier niet onder vallen, maar bijvoorbeeld een contract van 50 euro per jaar weer wel.

  Dit kind heeft online aankopen kunnen doen, dit kan hij alleen doen met toestemming van zijn ouders, zijn ouders zijn dan ook geheel verantwoordelijk voor alles wat hij koopt.

 5.   
  MitchieB's avatar

  was zeker weer in america of niet de verantwoording ligt tog egt bij de ouders die niet opletten wat hun kind online doen met hun geld.