Gamersnet.nl

Microsoft zoekt naar alternatieve gebruiksdoeleinden Kinect

Het is al tijden duidelijk: Microsoft’s Kinect heeft veel meer in huis dan we aanvankelijk gedacht hadden. Het apparaat wordt uiteraard voor gaming-doeleinden gebruikt, maar het stukje hardware is voor nog veel meer dingen geschikt. Microsoft is, volgens een bron dichtbij het bedrijf, daarom hard op zoek naar alternatieve gebruiksdoeleinden voor haar apparaat.

In games zoals Mass Effect 3 wordt de Kinect al gebruikt op een totaal andere manier, namelijk om voice commando’s te geven in het spel. Microsoft heeft volgens de anonieme bron echter nog veel meer plannen voor haar Kinect.

Uit het gesprek met deze bron blijkt dat het bedrijf naar totaal andere opties aan het kijken is. Een voorbeeld hiervan is het gebruik van de Kinect-sensor om een huis te beveiligen, met behulp van zowel de camera als de motion sensor die in de Kinect zit. Maar het apparaat zou ook gebruikt kunnen worden tijdens TV programma’s, om zo een klanttevredenheidsonderzoek af te nemen. Het moge duidelijk zijn: de Kinect heel veel meer in huis dan velen denken.