Microsoft zoekt naar alternatieve gebruiksdoeleinden Kinect

Het is al tijden duidelijk: Microsoft’s Kinect heeft veel meer in huis dan we aanvankelijk gedacht hadden. Het apparaat wordt uiteraard voor gaming-doeleinden gebruikt, maar het stukje hardware is voor nog veel meer dingen geschikt. Microsoft is, volgens een bron dichtbij het bedrijf, daarom hard op zoek naar alternatieve gebruiksdoeleinden voor haar apparaat.

In games zoals Mass Effect 3 wordt de Kinect al gebruikt op een totaal andere manier, namelijk om voice commando’s te geven in het spel. Microsoft heeft volgens de anonieme bron echter nog veel meer plannen voor haar Kinect.

Uit het gesprek met deze bron blijkt dat het bedrijf naar totaal andere opties aan het kijken is. Een voorbeeld hiervan is het gebruik van de Kinect-sensor om een huis te beveiligen, met behulp van zowel de camera als de motion sensor die in de Kinect zit. Maar het apparaat zou ook gebruikt kunnen worden tijdens TV programma’s, om zo een klanttevredenheidsonderzoek af te nemen. Het moge duidelijk zijn: de Kinect heel veel meer in huis dan velen denken.

  1.   
    FishHookz's avatar

    Kinect zou inderdaad voor heel veel doeleinden gebruikt kunnen worden als ze maar een beetje goed nadenken 😉

  2.   
    Fatal1ty's avatar

    Geweldige techniek alleen er moet echt hier en daar nog wat geknutseld worden, maar is een prima alternatief voor andere dingen

  3.   
    xColdNight's avatar

    Klanttevredenheidsonderzoek tijdens TV programma’s?! Ligt het aan mij of is dat een beetje een apart idee? Daar zit ik nou niet bepaald op te wachten, zou ook geen reden zijn om een Kinect aan te schaffen. Verder geloof ik best dat ze nog heel wat meer kunnen bereiken met de Kinect, het is een mooi stukje hardware.

  4.   
    LXZ-76's avatar

    Zou je er ook op afstand koffie mee kunnen zetten>????

  5.   
    Free Roamer's avatar

    Zolang ze maar voor blijven op de hackers die dit al doen