Gamersnet.nl

Een derde van de PlayStation 3-bezitters overweegt Vita te kopen

Een kleine één derde van de PlayStation 3-bezitters, specifieker 32 procent, overweegt serieus een PlayStation Vita aan te schaffen. Dit blijkt uit een poll van Playr2, aldus Eurogamer.

Om precies te zijn hebben 1321 PlayStation 3-bezitters gestemd. Daarvan was drie kwart, 76 procent, erg enthousiast over de lancering van de PlayStation Vita morgen. 32 procent overweegt dus een Vita in de nabije toekomst aan te schaffen; daarvan zegt 22 procent er een binnen een week na de lancering te kopen. 62 procent van de gestemden die een Vita willen hebben, zeggen dat ze een ‘krachtige handheld console’ willen.

More than three quarters of respondents, 76 per cent, said yes, they were excited about tomorrow’s Vita launch. 32 per cent said they were “seriously considering” buying one in the near future. Of these, 22 per cent intended to buy a Vita within one week of its launch.
Bovendien heeft de helft van potentiële PlayStation Vita-kopers een PlayStation Portable en zes procent daarvan zegt zijn PSP te verkopen om de Vita te kunnen aanschaffen. Deze resultaten geven aan dat mensen toch behoorlijk enthousiast zijn over het nieuwe apparaat van Sony. We mogen hopen dat de lancering morgen sterker verloopt dan die in Japan in november afgelopen jaar. De PlayStation Vita lanceert morgen, op woensdag 22 februari, met een Wifi-versie voor 249 euro en een 3G-versie voor 299 euro.

Een of meerdere GamersNET-redacteuren heeft morgen een Vita, dus binnenkort horen jullie alles over onze bevindingen en komen uiteraard een hoop recensies te verschijnen! Wie haalt er morgen, of binnenkort, ook een PlayStation Vita? Laat het ons weten en ook wat je favoriete game is.