Gamersnet.nl

Microsoft: Xbox 720 komt niet in 2012; geen aankondiging op E3

De laatste maanden gaan er ontzettend veel geruchten over de aankondiging en lancering van de opvolger van de Xbox 360, die voor het gemak Xbox 720 wordt genoemd, maar tot op heden had Microsoft geen enkel gerucht bevestigd. Eén van de hardnekkigste geruchten was dat de Xbox 720 tijdens de E3 van dit jaar aangekondigd zou worden en misschien zelfs rond de kerst uit zou komen, om zo direct de concurrentie aan te gaan met de Nintendo Wii U.

Vandaag heeft Cedrick Delmax, marketing director van Microsoft Frankrijk een interview gegeven met Lepoint.fr en daarin zei hij dat de Xbox 720 zeker niet zal worden aangekondigd tijdens de aankomende E3.

We’re in an industry that talks a lot, that likes to tell stories. I am not convinced things will happen this year. Xbox 360′s cycle is not at all finished. The proof is that we don’t see the logic in cutting the price this year. E3 is still premature. What’s certain is that there’ll be nothing new in 2012.
Volgens de man zal Microsoft geen overhaaste acties ondernemen om de strijd aan te gaan met Nintendo’s Wii U, die eind 2012 in de schappen zal liggen. De nieuwe Xbox laat dus nog even op zich wachten.
We’re not here to counter Nintendo and they’re not here to fight the other manufacturers. Nintendo has put itself in a different cycle, they’re advancing at their own pace.
Eerder vandaag zei Sony al dat de fabrikant ‘waarschijnlijk’ de laatste is om een nieuwe console te onthullen. Van Nintendo wordt verwacht dat het bedrijf haar Wii U opnieuw aankondigt tijdens de aankomende E3, om de consument zo warm te maken voor een lancering voor de kerst van 2012.