Gamersnet.nl

Rebellion: gamers zijn klaar voor een terugkeer naar Tweede Wereldoorlog

Velen vinden dat er al voldoende Tweede Wereldoorlog-shooters op de markt zijn, maar volgens Rebellion, de ontwikkelaar van Alien vs. Predator, is het genre weer rijp voor een comeback. De laatste jaren vond er een verschuiving plaats in het shooter-genre: tot zo’n vier jaar geleden speelde praktisch elke FPS zich af in de Tweede Wereldoorlog, maar sinds Call of Duty 4: Modern Warfare zijn games gesitueerd in moderne oorlogsgebieden als Irak en Afghanistan. Het gemakkelijke aan een WO II-game was uiteraard dat een ontwikkelaar nauwelijks een verhaal hoefde te bedenken: het waren altijd de geallieerden tegen de nazi’s. En dat viel goed in de smaak van de consument.

In een interview met GamerZines zegt Rebellion-medewerker Steve Hart dat de hedendaagse settings van Battlefield 3 en Modern Warfare 3 ontzettend saai worden en dat de markt klaar is voor een terugkeer naar de Tweede Wereldoorlog. Als voorbeeld haalde hij Red Orchestra 2 aan, een onlangs verschenen game die zich wél afspeelt in WO II.

You’ve seen the extra press the likes of Red Orchestra 2 have gotten because all of a sudden WWII is a breath of fresh air whereas modern conflicts perhaps aren’t.
Volgens Hart vond de verschuiving plaats omdat ontwikkelaars genoeg recht aan het genre hadden gedaan en iets anders wilden doen.
I wouldn’t say developers moved on, instead they gave it the respect it needed and said ‘Right, we’ve done that to death, let’s go look at something else.
De man sprak met GamerZines omdat Rebellion op dit moment bezig is met Sniper Elite V2, een game die zich – je raadt het al – afspeelt in de Tweede Wereldoorlog. De titel is een vervolg op het goed ontvangen Sniper Elite uit 2005, een shooter waarin zwaartekracht en wind er echt toe deden voor een dodelijke schot.
It just so happens that our timing for a World War II game is better than others out there, and gamers are ready for that now. Even better for us is that we’re coming out before perhaps another Call of Duty set during World War II, as I’m sure we’ll be seeing another one of those at some point.