Gamersnet.nl

Tegenvallende verkoop Vita baart Sony geen zorgen

Hoewel de launch van de PlayStation Vita in Japan aardig van start ging met ruim 300.000 verkochte handhelds, is die verkoop de afgelopen drie weken geheel ingezakt met een gemiddelde van ruim 40.000 per week. Een flinke tegenslag voor Sony zou men zeggen, maar die verkondigt halsstarrig dat er nog geen vuiltje aan de lucht is.

Volgens het bedrijf zijn namelijk ondanks de lage verkopen wel overal lovende woorden te horen van gebruikers die de kracht van het apparaat bejubelen. John Kollor, verantwoordelijk voor het promoten van de Vita in Amerika, stelt om die reden dan ook dat zodra first en third-party content in de toekomst verschijnt, deze tezamen met sterke launchtitels de ogenschijnlijke tegenslag ruimschoots weg zal werken. En we dan toch van een succes kunnen spreken wanneer de Vita besproken wordt.

In hoeverre we die uitspraak met vertrouwen tegemoet kunnen zien, wordt pas vanaf 22 februari duidelijk. Dan zal de Vita namelijk ook zijn opwachting maken in de Verenigde Staten en Europa.