Gamersnet.nl

‘Sony of Microsoft doet niet meer mee aan next-gen’

Een platform-ontwikkelaar zal zich dit jaar, specifiek op de E3, terugtrekken uit de next-gen wereld en zal dus geen nieuwe spelcomputer meer uitbrengen. Dit blijkt uit een interview met Nanea Reeves, Chief Product Officer van streaming service Gaikai, tijdens de CES afgelopen week.

De Wii U is natuurlijk al concreet aangekondigd, dus volgens Reeves zal Sony of Microsoft uit de wereld van gaming consoles stappen. Geen nieuwe ontwikkeling meer en geen release meer voor een van deze bedrijven.

Not all of the current console makers will have one more generation. That will be the big news at E3.
Het is moeilijk vast te stellen, gezien er veel geruchten binnenstromen over zowel Sony al Microsoft, maar Kaz Hirai van Sony Computer Entertainment heeft wel gezegd dat Sony géén PlayStation 4 aankondigt op de E3. Hint?

Daarnaast wordt er gespeculeerd dat het Japanse bedrijf een samenwerkingsverbond aangaat met Gaikai om het cloud gaming uit te breiden en klaar te stomen voor de toekomst. Dat zou een reden kunnen zijn dat Sony stopt met consoles ontwikkelen en uitgeven. Echter blijven dit allemaal speculaties. Hoe denken jullie hier over? Het zou een klap zijn voor de industrie, nietwaar?